Sari la conținut

Condimentul minune pentru ficat. Cel mai bun remediu cu efect puternic antiinflamator

ierburi
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
condimentul balsam pentru ficat

Ficatul este singurul organ care are capacitatea de regenerare, fiind o adevărată uzină, cu peste 500 de funcții, între care cea de procesare și de stocare a glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și mineralelor sau transformarea substanțelor toxice în produși netoxici, care sunt eliminați prin bilă, precum și metabolizarea alcoolului și sprijin pentru sistemul imunitar.

Menţinerea sănătăţii acestui organ vital al corpului uman reduce riscul de obezitate, atenuează oboseala cronică, durerile de cap, afecțiunile digestive sau alergiile, eliminând toxinele din organism.

Însă alimentaţia nesănătoasă, de tip junk food, consumul excesiv de alcool, tabagismul, sedentarismul – sunt doar câteva dintre cauzele apariţiei bolilor hepatice, între care ciroza este ultimul stadiu de îmbolnăvirepotrivit experţilor citaţi de actualno.com.

Pentru a atenua aceste riscuri, nutriţioniştii recomandă introducerea în alimentaţie a unor condimente cu certe beneficii medicale. De pildă, un remediu excelent pentru refacerea celulelor hepatice este curcumina, substanţa activă din turmeric, un condiment miraculos, cu proprietăţi hepatoprotectoare, anti-cancer şi anti-inflamatorii.

Citeste si:

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii puternice, curcumina poate fi o opțiune sigură și eficientă de tratament pe termen lung pentru persoanele cu osteoartrită.

antibiotic și antiviral natural

Proteina-miracol ce prelungeşte viaţa

Concret, oamenii de ştiinţă au descoperit că acest condiment activează o anumită proteină, denumită Nrf2, care, la rândul ei, stimulează gena longevităţii.

Specialiştii atrag atenţia că substanţa activă din turmeric se absoarbe greu în sânge şi de aceea este recomand să fie consumat în combinaţie cu piperul negru, care creşte absorţia cu 2.000%.

Turmericul este foarte eficient în febra fânului, bolile ficatului sau mâncărimi. Ajută la calmarea arsurilor de stomac şi îmbunătăţeşte memoria, fiind folosit şi în combaterea inflamaţiei din corp. În plus, cercetătorii au demonstrat că turmericul are capacitatea de a acţiona precum statinele, normalizând nivelul grăsimilor în sânge.

Turmericul la 100 mg/kg administrat timp de 1 lună a oferit o cardioprotecție semnificativă și o recuperare funcțională care a fost atribuită reducerii morții celulare, potrivit doc.ro. Un studiu anterior arată că curcumina poate îmbunătăți funcția endotelială sau sănătatea membranei subțiri care acoperă interiorul inimii și vasele de sânge. Această membrană joacă un rol cheie în reglarea tensiunii arteriale.

Mai mult, curcumina poate ajuta la tratarea și prevenirea diabetului, precum și a tulburărilor asociate, cum ar fi nefropatia diabetică (numită și boală renală diabetică), care afectează persoanele cu diabet de tip 1 și diabet de tip 2.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.