Sari la conținut

Atenție la manichiura cu gel. Consecințe grave pentru astmatici și diabetici

Unsplash

Din cuprinsul articolului

Biroul guvernamental pentru Siguranța Produselor și Standarde a lansat o investigație oficială privind manichiura cu gel.

Vineri, 14 aprilie, organismul guvernamental a emis o declarație de siguranță, deoarece „tot mai mulți” britanici se confruntă cu reacții severe la substanțele chimice din metacrilat. În timpul manichiurii cu gel, metacrilatul poate pătrunde în piele dacă lămpile cu raze ultraviolete (UV) nu funcționează cu tipul de gel de lac aplicat. Fiecare marcă de gel de lustruit are un timp de polimerizare exact care trebuie respectat, adesea fie 30, 60 sau 90 de secunde.

Dr. Deirdre Buckley, de la Asociația Britanică a Dermatologilor, a declarat: „Vedem [reacții] din ce în ce mai multe deoarece tot mai mulți oameni cumpără kituri de DIY, dezvoltă o alergie și apoi merg la un salon, iar alergia se agravează.”

Dr. Buckley a spus că o alergie la metacrilat poate provoca oamenilor „probleme de respirație”.

Vorbind în cadrul emisiunii Today Programme de la BBC, expertul a avertizat: „Astmul se poate înrăutăți”.

Nu numai atât, oamenii pot „deveni sensibili la acrilații din alte lucruri”, ceea ce poate „avea implicații în stomatologie sau dacă sunt diabetici”.

Sensibilitatea pe tot parcursul vieții ar putea fi, de asemenea, o veste proastă pentru cei care au nevoie de intervenții chirurgicale ortopedice.

Dr. Buckley a explicat: „Mulți oameni nu sunt conștienți de potențialele implicații medicale și dentare în cazul în care devin sensibilizați la metacrilații de unghii”.

Unsplash

Atenție la manichiura cu gel

Senzorii de glucoză pentru diabetici și pompele de insulină, de exemplu, pot conține acrilat.

Dr. Buckley a declarat că sensibilitatea „poate avea consecințe grave pentru îngrijirea medicală viitoare”.

Alergiile la metacrilat, inclusiv la pacienții expuși la acesta prin utilizarea lacului de unghii, „au fost raportate ca fiind cauza slăbirii protezelor de șold”, a adăugat Dr. Buckley.

Dr. Buckley a spus: „Este important ca oamenii să fie conștienți de riscurile potențiale ale produselor pentru unghii artificiale, fie că le aplică într-un salon sau acasă.

„Tehnicienii de unghii sunt deosebit de expuși riscului și ar trebui să poarte mănuși de nitril atunci când aplică produsele, schimbându-le la fiecare 30 de minute cu o tehnică fără atingere”.

Cele mai multe reacții, însă, au fost legate de kiturile de manichiură cu gel la domiciliu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: