Sari la conținut

Consumul excesiv de zahăr este mult mai periculos pentru femei. Iată ce au descoperit cercetătorii!

Consumul excesiv de zahăr este asciat cu o multitudine de afecțiuni grave de sănătate. Acesta afectează atât bărbații, cât și femeile, însă un studiu dezvăluie că un consum exagerat de zahăr poate, într-adevăr, prezenta un risc mai crescut pentru femei.

Consumul exagerat de zahăr, se pare, dublează șansele femeilor de a dezvolta cancer intestinal până la vârsta de 50 de ani, scrie The Sun.

Consumul excesiv de zahăr crește riscul de a dezvolta cancer

Potrivit studiului, înlocuirea băuturilor cu zahăr cu altele fără zahăr, cafea sau lapte ar putea diminua riscul de a dezvolta boala. O echipă de oameni de știință americani au folosit informațiile studiului sănătății asistentelor, o cercetare care a urmărit viața asistentelor medicale și diferiții factori de risc.

Mai bine de 95.000 de femei au raportat o dată la patru ani câte băuturi cu zahăr au consumat. În perioada ulterioară studiului, în medie la 12 ani distanță, 109 femei au dezvoltat cancer intestinal sub vârsta de 50 de ani. Studiul a concluzionat că femeile care beau mai mult de două pahare de suc cu zahăr au un risc de 2,2 ori mai mare de a dezvolta precoce boala.

Fiecare pahar de suc cu zahăr pe zi crește cu 16% riscul de a face cancer intestinal, se mai arată în studiul publicat în jurnalul Gut. Dacă paharele cu suc cu zahăr sunt înlocuite cu suc îndulcit artificial sau cafea, atunci riscul de a dezvolta boala scade cu 17-36%.

„Băuturile îndulcite cu zahăr ar putea duce la creșterea incidenței de cancer colorectal  timpuriu”, arată echipa în studiu.

Zahărul afectează organismul în timp

Zahărul afectează organismul la nivel celular, înainte de instalarea afecțiunilor grave propriu-zise. Astfel, organismul tău poate suferi din cauza excesului de zahăr înainte de a dezvolta o boală fizică, vizibilă.

Pentru a înțelege mai bine de ce este zahărul nociv și ce pericol reprezintă, de fapt, pentru organismul nostru este important să știi ce procese declanșează în corp.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel