Sari la conținut

Copii intoxicaţi cu clor de la piscina unui complex de lux din Mamaia. Primele semne ale intoxicației cu clor

Intoxicație cu clor. Şase copii au fost intoxicaţi cu clor în piscina unui complex de lux, Alezzi, din Mamaia Nord. Micuţii sunt conştienţi, mai multe echipaje medicale intervenind pentru îngrijirea lor.

Patru copii au fost transportaţi în ziua de vineri, 25 iunie, în jurul orei 13.45, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa de SMURD, iar doi – cu ambulanţe SAJ. Copiii acuzau dureri în gât, vărsături, iar părinţii au chemat ambulanţa. Cel mai mic are 3 ani, cel mai mare are 9 ani. Cauza este intoxicaţia cu clor din piscina complexului de lux Alezzi din Mamaia Nord-Năvodari, potrivit adevarul.ro.

Clorul în piscine, necesar, dar periculos

Soluțiile de curățare pe bază de clor sunt necesare pentru a menține piscinele curate. Clorul ucide bacteriile și alte organisme microscopice.

Însă, când se adaugă prea mult clor în apă, piscina poate deveni o ”pepinieră” de substanțe chimice dăunătoare. Bazinele supra-clorate amenință sănătatea înotătorilor în două moduri. În primul rând, contactul cu pielea poate provoca iritații similare cu o senzație de arsură. De asemenea, gazele degajate de evaporarea apei suprasaturate cu soluții de curățare pe bază de clor pot pătrunde în nas și ochi, provocând mâncărime severă și disconfort.

Adesea, intoxicația cu clor este rezultatul unei erori, cum ar fi adăugarea unei cantități prea mari de clor în piscină, amestecarea clorului cu alte substanțe chimice sau o defecțiune a sistemului de clorare.

Intoxicația cu clor poate fi foarte gravă și provoacă simptome, inclusiv:

  • Greață și vărsături,
  • Tuse și respirație șuierătoare,
  • Senzație de arsură la ochi, nas și gât,
  • Erupții cutanate sau arsuri ale pielii,
  • Respirație scurtată,
  • Ameţeală,
  • Ochii roșii.

De îndată ce observați semnele intoxicației cu clor, este indicat să mergeți direct la cel mai apropiat spital pentru îngrijiri medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel