marți, iunie 28, 2022

Tips & tricks: cum să fim motivați să facem sport zilnic și de ce este importantă motivația atunci când „sărim” peste rutina zilnică. Iată care sunt acestea: 

Cu toții avem nevoie de tips & tricks pentru a ne păstra motivați să facem ceva. Indiferent despre ce este vorba. Atunci când vine vorba de sport, cu toții știm bine că activitățile fizice, sportul și programul regulat de exerciții fizice ne ajută atât corpul, cât și mintea și sufletul. Dar uneori, sau de cele mai multe ori, „dialogul nostru intern” ne sfătuiește să sărim peste programul de sport. Iar când se întâmplă acest lucru, este dificil să ne ținem de rutina zilnică de sport sau să punem în prim plan activitatea fizică. De aceea este bine să apelăm la o listă care să ne motiveze, astfel încât să nu mai sărim peste sport. Iată o listă ce va ajuta pe oricine dorește să rămână motivat pentru a face sport și pentru a-și atinge obiectivele în această privință.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Definește-ți propriul „DE CE”

Întotdeauna ne putem baza pe factori externi, cum ar fi vacanțe, pentru a ne păstra motivați. Dar prin definirea propriului „DE CE” pentru exercițiile fizice, vom putea obține rezultatele dorite. Pentru asta însă, trebuie să investim timp. Altfel cum am putea să ne atingem obiectivele? De ce să ne atingem obiectivele? Ei bine, aici este vorba de un ”DE CE” al fiecăruia dintre noi, adică primul pas.

Alege o cauză

Fie că ești un alergător, CrossFit fanatic, îți place să mergi etc., alegând o cauză pentru care să concurezi, care să te mâne în luptă, este metoda ideală pentru a-ți menține motivația la cel mai ridicat nivel. Mai mult decât atât, există foarte multe cauze pentru care poți începe să alergi: cercetări pentru Alzheimer, cercetări pentru descoperirea unor tratamente pentru cancer, prevenirea suicidului, cercetări pentru diabet etc.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Fii mereu pregătit pentru sport

„Just in case” este bine să ai mereu echipamentul sportiv la tine, așa că ține mereu rucsacul în portbagaj cu tot ce ai nevoie pentru a face sport: pantaloni, tricou, șosete, pantofi sport, o sticlă de apă, prosop. Iar dacă nu ai timp de mers la sală în ziua respectivă, îți poți stabili ca în acea seară să te întorci pe jos de la birou către casă.

Urmează regula 3×10

Nu ai timp? Ai prea multe pe cap și chiar nu-ți poți rupe o oră pe zi pentru sală sau pentru a alerga în parc? Ei bine, chiar și în astfel de cazuri există soluții. Ia-ți câte 10 minute de trei ori pe zi câte o pauză în care să te plimbi pur și simplu, să-ți pui gândurile în ordine, să-ți faci agenda pentru a doua zi. Seara îți poți oferi câteva minute în care să faci câteva exerciții de stretching, squats, pushups, un fel de mini-workout foarte benefic. Poți face asta 5-10 minute seara și este suficient. 

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Apelează la ….post-it-uri

Cu toții uităm, este absolut normal. Așa că este bine să ne readucem aminte ce avem de făcut prin scrierea pe post-it-uri a activităților importante. Aceste post-it-uri este bine să le punem în locuri unde le vedem des și foarte rapid. Să nu le ascundem, așadar! Astfel, mesajele de pe bucățile de hârtie vor fi adevărate remindere ce au grijă de sănătatea noastră.

Folosește social media în favoarea ta!

Renunță la selfie-uri și check-in-uri zilnice prin diferite locuri și găsește grupuri de suport în care să găsești motivația pentru sport. Este mult mai ușor să ne menținem motivația atunci când cunoaștem alți oameni care au aceleași obiective cu noi. De altfel, există studii care arată că suportul, contabilizarea și competițiile în grupurile online ne ajută să ne menținem rutina zilnică de exerciții fizice.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Planifică și notează într-un calendar zilele de workout

Decide ce tipuri de exerciții vrei să faci, cât timp, când și unde. Apoi, petrece zece minute planificând toată activitatea pentru întreaga săptămână. Potrivit Research Trusted Source, o astfel de rutină zilnică bine planificată ne va ajuta să ne ținem motivați.

Nu poți spune „NU” unui program TV favorit? Este în regulă, cu toții mai avem scăpări. Și în astfel de situații există soluții. Așază-te în fața televizorului, deschide-l și începe să faci exercițiile pe care ți le-ai planificat pentru ziua respectivă. Așa vei urmări și show-ul tău preferat, dar îți vei respecta și rutina zilnică de exerciții fizice. De altfel, îțio poți face un obicei în a-ți urmări programul preferat la TV când faci exerciții fizice. Timpul va trece foarte ușor iar ti îți vei atinge obiectivul stabilit la începutul săptămânii. Și vei scăpa și de acel sentiment de vinovăție care te macină când ai sărit peste programul zilnic de antrenament. Succes!

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private