duminică, iunie 20, 2021

Cornelia Catanga, una dintre cele mai renumite artiste la nivel național, a murit în urma infecției Covid-19. Se pare că artista a fost răpusă de un stop cardio-respirator, provocat de complicațiile dezvoltate

în lupta cu boala. 

Cornelia Catanga a murit la vârsta de 63 de ani, la Spitalul Universtitar din Capitală. Informațiile au fost comunicate de Mara Bănică, vineri dimineață.

Cornelia Catanga, încă o personalitate răpită de noul coronavirus

„Din pacate, Cornelia Catanga s a prapadit. Sunt impietrita, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a rapus o, acum o ora, la Spitalul Universitar din Capitala. Dumnezeu sa o ierte”, este mesajul scris de jurnalista Mara Bănică, pe Facebook.

Artista s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și este nepoata

violonistei Maricica Catanga. În anul 1964, Cornelia începe să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului. Județul Prahova.

Aceasta a colaborat, de-a lungul vieții, cu artiști precum Doina Badea, Toni Iordache, Nicolae Florin, Marin Năsturică, Stela Popescu și Alexandru Arșinel.

Deși experiențele în domeniul muzical sunt vaste, se pare că artista se confrunta cu probleme financiare în ultimii ani de viață.

„Trăiesc din ajutorul fiului. Sunt disperată, dacă banca mi-a luat casa. Dacă i-aș fi dat în judecată, câștigam eu. Am fost amenințată

de la bancă. Eu nu am știut ce înseamnă chestia asta și decât să vină ei să mă dea afară, am plecat eu. Nu mi-a fost ușor. Fiul meu aduce bani în casă. Dar acum nu mai are nici el. Am vreo putere, ne crede cineva?”, a declarat artista, în cadrul unei emisiuni TV, citată de WOWbiz.

Surse susțin că în vara lui 2019, artista a mai suferit un stop cardio-respirator şi avea montat un stent la inimă.

Mara Bănică a povestit că vorbise de curând cu Cornelia Catangă, care era șocată de situația colegului său Nelu Ploieșteanu, internat la Terapie Intensivă, în stare foarte gravă: „Nu cred că i se poate întâmpla așa ceva

lui Nelu”, ar fi declarat cântăreața, profund afectată la auzirea veștii, potrivit Playtech.

 

Ultimele stiri

Parteneri