vineri, august 12, 2022

Coronavirus în România, 1 Februarie. Numărul cazurilor a explodat în ultimele 24 de ore! Grupul de Comunicare Strategică a transmis cifrele negre ale zilei.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 1 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 40.018 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 97 decese, dintre care 2 decese anterioare.” arată primele date din bilanțul zilei de 1 februarie 2022.

Te-ar mai interesa: Cât putem păstra ciorba la frigider și la ce tempe...


Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a decis scurtarea perioadelor de carantina la cinci zile

România renunţă la împărţirea statelor pe liste în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, iar persoanele care intră în țara noastră vor sta cinci zile în carantină indiferent de unde sosesc dacă nu prezintă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test PCR negativ făcut în ultimele 24 de ore.

Decizia a fost luată ieri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a mai stabilit și carantină de 5 zile pentru persoanele care intră în contact cu un bolnav de COVID-19 chiar dacă sunt vaccinate.

Raed Arafat, secretar de stat: Măsura de carantină pentru contacţii direcţi devine pentru cinci zile, iar exceptate sunt persoanele care au trecut prin boală și care au maxim 90 de zile de la terminarea perioadei de izolare și, atunci, ei nu se mai carantinează la contactul direct.

Te-ar mai interesa: Cum depozităm corect mâncarea în frigider: Dacă fa...

În rest, persoanele care intră în contact direct, conform definiției de caz, vor fi carantinaţi cinci zile, chiar dacă persoanele respective sunt vaccinate.

Certificatul verde COVID este deocamdată valabil pe teritoriul României și pentru cei care au depășit nouă luni de la doza a doua, chiar dacă de mâine în Uniunea Europeană în aceste cazuri este obligatoriu boosterul.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat astăzi că și țara noastră va trebui să se adapteze în curând regulilor din Uniune, iar persoanele care au făcut doza a doua de vaccin în urmă cu mai mult de nouă luni vor fi nevoite să o facă și pe a treia. Până atunci, actualele certificate pot fi folosite în continuare pentru intrarea în magazine, restaurante sau teatre.

Te-ar mai interesa: Vedeta lunii SEPTEMBRIE: zodia care va avea noroc ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private