vineri, august 12, 2022

Coronavirus în România, 2 Februarie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică au raportat cifrele negre ale zilei.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 35.802 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 120 decese, dintre care 13 decese anterioare.” arată primele date ale bilanțului COVID-19 al zilei de 2 februarie 2022.

Te-ar mai interesa: Cum depozităm corect mâncarea în frigider: Dacă fa...

Pentru a limita răspândirea coronaviruslui nu sunt suficiente doar măsurile de protecţie sanitară, este importantă şi testarea încă de la primele suspiciuni de boală.

Potrivit specialiştilor, cele mai întâlnite simptome sunt: febra, tusea, senzaţia de oboseală, durerile musculare, de cap sau în gât, precum şi pierderea gustului sau a mirosului.

Autorităţile au făcut eforturi pentru a facilita accesul la testare, au fost deschise mai multe centre la care se pot prezenta cei simptomatici pentru recoltarea probelor.


Numărul cabinetelor unde oamenii se pot testa este tot mai mare

O altă măsură a fost cooptarea medicilor de familie, astfel că numărul cabinetelor unde oamenii se pot testa este tot mai mare, depăşind, la ora actuală, 4.000. Lista poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii. Şi în judeţul Timiş se încearcă o extindere a capacităţii de testare în centrele de permanenţă, după cum anunţă prefectul Mihai Ritivoiu.

Te-ar mai interesa: Top alimente bogate în IOD. Asigură-te că le consu...

Mihai Ritivoiu: În cel mai scurt timp vom stabili organizarea acestora şi vom da date clare de contact, ore în care se poate merge, pentru ca omul să se poată testa. Este esenţial să ne testăm ca să prevenim în loc să combatem propagarea mai departe a virusului şi venim în sprijinul cetăţenilor ca să nu mai stea după ambulanţă, care fizic nu mai are cum să facă faţă numărului mare de cazuri.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care a slăbit Chef Florin Dumitrescu. Fac...

Ieri, peste 40 de mii de cazuri noi de COVID-19 diagnosticate în 24 de ore este noul record înregistrat de România, rezultat şi din cele mai multe teste efectuate într-o singură zi, mai bine de 122.500.

Tot mai mulţi medici de familie încheie contracte cu CAS pentru a face testare rapidă în cabinete. Sunt peste patru mii în prezent, dar la nivel local se caută şi alte măsuri pentru creşterea capacităţii de testare, pentru a reduce presiunea pe serviciile de ambulanţă, care trebuie să se deplaseze la domiciliile celor cu simptome de îmbolnăvire.

Te-ar mai interesa: Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava proble...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private