vineri, august 12, 2022

Coronavirus în România, 24 Februarie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele ore. Grupul de Comunicare Strategică a transmis cifrele negre ale zilei.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 10.749 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 115 decese, dintre care 10 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Te-ar mai interesa: Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava proble...

România va dona Pakistanului, Bangladeshului, Algeriei și Libiei 1,1 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății.

România este a doua țară cu populaţie cel mai puțin vaccinată din Uniunea Europeană, după Bulgaria, cu aproximativ 42% din cetăţeni complet vaccinaţi, fapt care reflectă neîncrederea în instituțiile de stat și educația slabă în materie de vaccinare.

Cu proviziile depășind cu mult cererea de vaccinuri anti-COVID-19, Guvernul de la București a vândut sau a donat doze în exces înainte de data expirării acestora.

Te-ar mai interesa: Luna Plină sub semnul Vărsătorului: Ce schimbări s...


Aproximativ 900.000 de doze expirate de vaccin AstraZeneca vor fi distruse

Valeriu Gheorghiţă, medicul responsabil cu coordonarea campaniei de vaccinare a Romaniei, a declarat la începutul acestei luni că aproximativ 900.000 de doze expirate de vaccin AstraZeneca vor fi distruse.

Proiectul global de distribuire a vaccinurilor COVID-19 se luptă să plaseze peste 300 de milioane de doze, subliniind că problema vaccinării populaţiei întregii lumi este acum mai mult legată de cerere decât de ofertă.

Te-ar mai interesa: Ce este bine să dăm de pomană de Sfânta Maria Mare...

România a raportat miercuri 11.477 de cazuri noi de COVID-19, departe de valorile maxime înregistrate la începutul acestei luni.

Deși în România au fost scurtate perioadele de carantină, majoritatea restricțiilor de combatere a îmbolnăvirii de COVID sunt încă în vigoare.

La apogeul celui de-al patrulea val, la sfârșitul lunii octombrie și în noiembrie, România a s-a situat pe primele locuri pe listele globale privind noile decese cauzate de coronavirus la un milion de oameni. Pandemia a ucis puțin sub 63.000 de oameni în țara cu 20 de milioane de locuitori, informează RRA.

Te-ar mai interesa: Vedeta lunii SEPTEMBRIE: zodia care va avea noroc ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private