Sari la conținut

Coronavirus în România, 3 Februarie. Au fost raportate cifrele NEGRE ale zilei

Coronavirus în România, 3 Februarie. Au fost raportate cifrele NEGRE ale zilei. Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 3 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 32.671 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 111 decese. Nu au fost raportate decese anterioare.” arată primele informații.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți că în cazul pacienților internați, cu forme grave, se vor face secvențieri, pornindu-se de la ipoteza că aceștia au tulpina Delta, și nu Omicron.

În plus, Alexandru Rafila a vorbit și despre tulpina noua a coronavirusului care a fost detectată și în România.

„Sunt apărute 13 cazuri. E o tulpină care în unele țări se răspândește în paralel cu Omicron clasic, să spunem așa, vedeți că virusul evoluează permanent, singura diferență care nu este confirmată încă, dar este posibilă, este legată de transmisibilitate care se pare că e și mai mare decât la Omicron. Noi nu avem decât 13 cazuri secvențiate până în momentul de față cu această nouă tulpină. E posibil să se extindă și în România, dar atât timp cât nu produce o boală mai gravă nu cred că vor fi probleme legate de această tulpină, din punct de vedere al sănătății publice”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătății a declart că există o presupunere a specialiștilor că bolnavii COVID-19 în stare gravă, internați la ATI, au tulpina Delta, și nu Omicron, astfel că săptămâna aceasta va demara un studiu.

„Săptămâna aceasta am început un studiu în toate secțiile sau în majoritatea secțiilor de terapie intensivă. Vom preleva probe de la acești pacienți, le vom secvenția și vom ști cu exactitate care este proporția de cazuri Omicron și care este proporția de cazuri Delta în rândul pacienților cu forme grave și lucrul ăsta o să ne confirme dacă supoziția noastră este cea corectă (aceea că predomină Delta în cazurile grave – n.r.)”, a mai spus Rafila, potrivit Mediafax.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel