joi, august 11, 2022

Coronavirus în România, 4 Februarie. Câte cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore! Grupul de Comunicare Strategică a comunicat datele momentului.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 4 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 31.776 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 97 decese, dintre care unul anterior intervalului de referință.

Te-ar mai interesa: Ce este bine să dăm de pomană de Sfânta Maria Mare...

În şcoli şi grădiniţe elevii vor continua săptămâna viitoare cursurile cu prezenţă fizică, având în vedere că nici un judeţ nu a depăşit limita maximă de 75% din paturi ocupate de pacienţii COVID.

Sunt, însă în online doar clasele şi grupele de grădiniţă cu trei cazuri confirmate în şapte zile, precum şi unităţile în care jumătate dintre clase au raportat cazuri de infectare.

În acest moment, cel mai mare nivel al ratei de ocupare a paturilor este atins în Vaslui: 67,7%, iar în judeţul Cluj, unde au loc tot mai multe internări, a fost nevoie să se suplimenteze numărul lor prin adăugarea a 50 aparţinând unei unităţi medicale private.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care a slăbit Chef Florin Dumitrescu. Fac...

Arafat: Nu putem compara situaţia valului trecut cu situaţia acestui val

Cu toate că presiunea asupra spitalelor este mai mică faţă de valul anterior al pandemiei, ea se află la un nivel îngrijorător, după apreciază şeful DSU, Raed Arafat:

Raed Arafat: În continuare putem să spunem că presiunea asupra UPU şi asupra secţiilor unde pacienţii se internează de ATI este net mai favorabil în această situaţie comparativ cu valul trecut, deci nu putem compara situaţia valului trecut cu situaţia acestui val, dar cu cât numărul cazurilor creşte, clar că presiunea asta încet-încet creşte, pentru că există un număr de cazuri, care în final ajung la spital, după cum vedem, doar că această creştere este mai mică şi sperăm la un moment să ajungem la platou, astfel încât să înceteze şi numărul cazurilor care ajunge la ATI sau care au nevoie de internare.

Te-ar mai interesa: Vedeta lunii SEPTEMBRIE: zodia care va avea noroc ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private