joi, mai 26, 2022

Coronavirus în România, 5 Februarie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore! Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

Numărul infectărilor cu coronavirus în România se menţine ridicat, dar în uşoară scădere faţă de începutul săptămânii.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 28.921 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

De asemenea, au fost raportate 110 decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință.

Ieri au fost anunţate alte aproximativ 31.700 de cazuri, cu aproape 1.000 mai puţine faţă de ziua precedentă. În prezent, varianta Omicron este dominantă, dar specialiştii se aşteaptă la o evoluţie rapidă în bine – a afirmat, la Radio România Actualităţi, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Gindrovel Dumitra.

Gindrovel Dumitra: Privind pe scara evoluţionismului, ne aşteptăm ca anul acesta să fi un an în care într-un fel sau altul să aducă o luminiţă la capătul tunelului. Protecţia oferită de către boală, în faţa variantei Omicron, este cam de 40%, iar protecţia oferită de vaccin în faţa variantei Omicron este cam de 60%. Eu mă aştept ca să existe o perioadă de platou un pic mai lungă decât la variantele anterioare. Câtă vreme această variantă Omicron nu omoară oamenii, atunci vom putea să convieţuim cu ea în linişte, pentru multă vreme de aici înainte.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...


Interesul pentru vaccinare continuă să fie foarte scăzut

În acelaşi timp, interesul pentru vaccinare continuă să fie foarte scăzut. Potrivit celui mai recent bilanţ, doar circa 2.800 de români au făcut prima doză, în 24 de ore.

Acţiunea de vaccinare din această săptămână continuă şi astăzi, 5 februarie. Vaccinarea anti-COVID poate fi solicitată la punctele de vaccinare între orele 10:00-18:00, fără înregistrare pe platforma de vaccinare şi fără programare.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

Începând din noiembrie 2021, au fost vaccinate 2,5 milioane de persoane, doar în cadrul acţiunii „zilele vaccinării”.

Specialiştii avertizează în continuare în privinţa faptului că varianta Omicron reprezintă un pericol pentru persoanele nevaccinate; de aceea toţi sunt îndemnaţi să se vaccineze şi cu a treia doză.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private