Sari la conținut

Covid-19 poate avea efecte reale și persistente asupra creierului. Nu le ignora!

Covid-19 poate avea efecte reale și persistente asupra creierului. Nu le ignora!

Specialiștii au atras atenția de nenumărate ori că o persoană infectată cu Covid-19 nu suferă doar de probleme respiratorii; boala se răspândește în diferite părți ale corpului și poate fi în detrimentul sănătății.

Efectele pe termen lung ale Covid-19 pot fi dăunătoare sănătății unei persoane, iar impactul poate fi asupra diferitelor organe ale corpului, cum ar fi creierul, inima și rinichii, printre alte organe.

Creierul este un astfel de organ care este afectat din cauza infecției cu Covid-19. 

„Pacienții cu COVID-19 se confruntă cu o serie de efecte asupra creierului, variind ca severitate de la confuzie la pierderea mirosului și a gustului până la accidente vasculare cerebrale care pun viața în pericol.

Pacienții mai tineri în vârstă de 30 și 40 de ani suferă de probleme neurologice care ar putea schimba viața din cauza accidentelor vasculare cerebrale”, se arată într-un comunicat al John Hopkins University.

„Pacienții au și probleme ale nervilor periferici, cum ar fi sindromul Guillain-Barré, care poate duce la paralizie și insuficiență respiratorie”, se mai arată în comunicat. 

Covid-19 poate avea efecte reale și persistente asupra creierului. Nu le ignora!

Mai multe studii au susținut că ceața creierului este o problemă cu care se confruntă mulți oameni după ce au fost infectați cu Covid.

Ceața creierului este un termen folosit pentru mai multe simptome pe care le-ai putea experimenta, cum ar fi:

  • modelele de somn perturbate,
  • uitarea,
  • lipsa de concentrare,
  • stresul
  • confuzia

Cu toate acestea, iată câteva motive despre modul în care COVID-ul poate avea un impact asupra creierului.

1. Infecția afectează funcționarea cognitivă a creierului.

2. Oamenii se simt, de asemenea, confuzi sau ar putea avea inconștiență prelungită.

3. Oamenii ar putea avea probleme cu memoria și atenția. Ar putea avea, de asemenea, dificultăți în a se concentra pe orice.

4. Unii oameni ar putea vedea simptome de anxietate și depresie. Dacă apare o astfel de situație, căutați imediat ajutor și nu lăsați starea să devină severă.

5. S-ar putea, de asemenea, suferi de leziuni fizice la nivelul creierului, cum ar fi probleme de alimentare cu sânge, ceea ce crește riscul de accident vascular cerebral și hemoragii.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel