sâmbătă, aprilie 1, 2023

Sănătatea intestinelor ne influențează imunitatea, sănătatea pielii și multe altele. Dar știați că poate avea o legătură cu infecția COVID-19?

Știm cu toții importanța unui intestin sănătos. Crește digestia și metabolismul și promovează în continuare bunăstarea generală.

Potrivit unui raport de pe site-ul oficial al Universității din California, Davis, „Sănătatea intestinului descrie funcția și echilibrul bacteriilor din numeroasele părți ale tractului gastro-intestinal”. Există o mare varietate de bacterii în tractul nostru digestiv. Denumit microbiom, majoritatea acestor microorganisme sunt extrem de benefice pentru sănătatea noastră. Mai multe studii din întreaga lume și-au dovedit influența asupra dispoziției, sănătății mintale, a pielii, imunității și multe altele.

Te-ar mai interesa: Bacteria periculoasă care face ravagii în rândul c...

Pentru cei neinițiați, aproximativ 70% din sistemul imunitar este adăpostit cu pereții intestinali. Prin urmare, experții din întreaga lume recomandă menținerea unui intestin sănătos pentru a promova imunitatea și a preveni mai multe atacuri gripale și bacteriene pe termen lung.

Stabilind importanța microbiomului intestinal, un nou studiu constată o legătură surprinzătoare între aceste bacterii și COVID-19.

Conform studiului, aceste bacterii pot influența „severitatea COVID-19, precum și magnitudinea răspunsului sistemului imunitar la infecție”. De asemenea, a sugerat că orice fel de dezechilibru poate duce la simptome inflamatorii persistente – deseori numite „COVID lung”. Aceste descoperiri au fost publicate în revista Gut.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune ceaiuri pentru ficatul gras, încărca...

Cum este legată gravitatea COVID-19 de sănătatea intestinului:

Importanța unei imunități puternice în timpul acestei pandemii în curs de desfășurare a coronavirusului nu este un secret pentru lume.

Delnaaz T. Chanduwadia, dietetician șef la Spitalul și Centrul de Cercetare Jaslok, Mumbai sugerează: „Consolidarea imunității începe cu alimentarea corpului cu alimente potrivite și cu fiecare nutrient esențial.”

În plus, depinde și de starea intestinului nostru. Prin urmare, cercetătorii din acest studiu au dorit să afle dacă acest microbiom intestinal poate afecta răspunsul sistemului imunitar la infecția COVID-19.

Te-ar mai interesa: Simptome care arata că eşti intoxicat cu mucegai. ...

Pentru acest studiu, cercetătorii au studiat dosarele medicale de la 100 de spitale și un eșantion de sânge și scaun de la persoane cu infecție confirmată COVID-19  între februarie și mai anul trecut. Au avut, de asemenea, o evidență a 78 de persoane fără infecție COVID-19.

După un studiu amplu, s-a constatat că microbiomul intestinal poate avea un efect potențial asupra severității COVID-19.

Te-ar mai interesa: Horoscop de weekend 1-2 aprilie 2023. Banii, magne...

„Având în vedere rapoartele conform cărora un subgrup de pacienți recuperați cu COVID-19 prezintă simptome persistente, cum ar fi oboseala, dispneea [respirația] și durerile articulare, unele peste 80 de zile de la apariția inițială a simptomelor, susținem că microbiomul intestinal disbiotic ar putea contribui la problemele de sănătate legate de imunitate după COVID-19 „, au explicat cercetătorii.

Te-ar mai interesa: Nu o să mai tușești deloc! Pisează o banană și mai...

COVID-19 și sănătatea intestinului: 5 sfaturi dietetice pentru a menține un intestin sănătos

  1. Rămâi hidratat:

Consumul unei cantități adecvate de apă în fiecare zi poate ajuta la menținerea unui echilibru de bacterii bune în tractul nostru digestiv.

  1. Mestecați-vă bine mâncarea:

Mestecarea corectă și lentă a alimentelor este extrem de importantă pentru a stimula o digestie mai bună. Acest lucru ajută la menținerea sănătății generale.

  1. Consumați probiotice:

Iaurtul, murătura, grâul, boabele de soia fermentate etc. sunt încărcate cu „bacterii bune”. Prin urmare, adăugarea acestor alimente în dieta zilnică poate ajuta la creșterea digestiei și a metabolismului.

  1. Mențineți o dietă sănătoasă:

Adăugarea mai multor fibre, proteine și vitamine în dieta dvs. și reducerea zahărului și a grăsimilor pot influența un intestin sănătos.

  1. Detoxifiere adecvată:

Eliminarea regulată a toxinelor din corpul nostru este esențială pentru a preveni deteriorarea radicalilor liberi și inflamația. Acești factori ajută la întărirea imunității și a sănătății generale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private