joi, august 11, 2022

Covid-19 ar putea crește riscul de cancer pulmonar, potrivit unora dintre cei mai renumiți medici români și străini. Academicianul prof. dr. Adrian Restian și prof. dr. Dumitru Matei au dezvăluit, la Medika TV, că SARS-CoV2 poate fi răspunzător pentru apariția unor cazuri de cancer pulmonar, care, de altfel, au crescut îngrijorător de la începutul pandemiei.

Covid și cancerul pulmonar

Nu doar specialiștii români au discutat de această problemă. Prof. dr. Walter Klepetko, unul dintre cei mai renumiți specialiști în chirurgie toracică și oncologică, din Austria, a explicat într-un interviu pentru MedikaTV că e posibil ca sechelele lăsate de Covid să ducă la apariția cancerului, chiar dacă nu e clar acest lucru, încă.

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

”Cu siguranță, Covid nu are un impact direct în dezvoltarea cancerului pulmonar, dar pot exista niște consecințe indirecte. Așa cum știți, mulți pacienți cu Covid suferă infecții semnificative la nivelul plămânilor. Atunci cânnd se vindecă, aceste infecții pot lăsa cicatrice. Iar acest țesut cicatrizat poate fi un factor de risc pentru cancerul pulmonar. Așa că, momentan, nu avem un răspuns clar, dar pe viitor am putea observa o creștere a incidenței cancerului pulmonar la pacienții cu Covid,” a explicat prof. Klepetko.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private