Cozonacul irezistibil cu extra umplutură de ciocolată și alune. Rețeta simplă, fără multă frământare, dezvăluită de un cunoscut bucătar

Cozonacul irezistibil cu extra umplutură de ciocolată și alune. Rețeta simplă, fără multă frământare, dezvăluită de un cunoscut bucătar
Cozonacul irezistibil cu extra umplutură de ciocolată și alune. Rețeta simplă, fără multă frământare, dezvăluită de un cunoscut bucătar

Cozonacul pare un desert greu de făcut, însă cunoscutul bucătar Nicolaie Tomescu a dezvăluit o rețetă simplă, de cozonac ispititor, în care umplutura delicioasă de ciocolată dă pe afară, efectiv.

Cozonacul acesta este pe gustul multora, întrucât are puțin aluat și super multă umplutură, încercați varianta propusă de chef Nicolaie Tomescu.

Cozonacul se face după o rețetă simplă și rapidă, care nu necesită o frământare îndelungată și este gata într-un timp relativ scurt. Alunele de pădure pot fi înlocuite cu nuci, migdale etc.  Și merită orice minut de așteptare pentru un astfel de cozonac.

Ingrediente pentru aluat Babka:

20 g drojdie proaspătă

100 g de lapte (cântărit)

1 lingură de zahăr

90 g unt la temperatura camerei

1 ou mare

Un praf de sare

280 g de făină

coaja de o jumătate de lămâie

Ingrediente pentru umplutură:

80 g unt

100 g de zahăr

80 de ciocolată cu lapte

30 g de cacao

1-2 linguri lapte cât să omogenizeze umplutura

90 g alune de pădure (70 g măcinate și 20 g tocate grosier)

1 linguriță scorțișoară măcinată

Ingrediente pentru sirop:

50 g de zahăr

70 ml de apă

1 lingură esență de rom

100 ml de sirop de arțar

Cum se prepară acest delicios cozonac, pas cu pas?

Citește continuarea…

38 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox