sâmbătă, decembrie 10, 2022

În timp ce pandemia de coronavirus avansează la nivel global, autoritățile încearcă să construiască o imagine a perioadei următoare, în privința desfășurării sărbătorilor de iarnă. Cu atât mai mult, specialiștii vor să aproximeze cât va mai dura pandemia, întrucât se presupune că aceasta este încă în stadiile incipiente.

Directorii Institutului Superior de Sănătate (ISS), Italia, susțin că sărbătorile se vor afla sub semnul specific „Covid”, potrivit Rador. În timpul Crăciunului vom fi nevoiți să evităm adunările de oameni, dacă ne dorim să nu anulăm efectele pozitive ale eforturilor depuse până în acest moment. Silvio Brusaferro, președintele Institutului Superior de Sănătate susține că stresul cauzat de pandemia de coronavirus nu este unul punctual, ci unul de lungă durată.

Te-ar mai interesa: Divorțul anului în România. Își spun ADIO după o c...

„Nu este un stres punctual, cum ar fi un cutremur sau o inundație, ci este un stres care durează deja de un an și care ne va însoți aproximativ un alt an și jumătate și implementăm strategii de adaptare care își vor lăsa amprenta în viitor, unele probabil chiar permanent”, a susținut acesta.

Cu toate că măsurile implementate au dat rezultate iar curba de contagiune a încetinit, numărul cazurilor continuă să fie ridicat.

„Scopul este de a trece de la faza de atenuare la faza de limitare, însă avem nevoie de un număr mult mai mic de noi cazuri zilnice”, explică experții Institutului Superior de Sănătate.

Te-ar mai interesa: Nu-ți mai vopsi părul. Medic: Risc mare de a dezvo...

Acesta este motivul pentru care este prea devreme să preconizăm ce se va întâmpla de Crăciun, în acest an.

„Va depinde totul de modul în care va coborî curba. Nu există scurtături”, a explicat Brusaferro.

În privința  noului decret ministerial, marţi, Primul Ministru Giuseppe Conte s-a întâlnit cu șefii de delegație cu care a discutat despre opțiunea reuniunilor de familie. Întâlnirea dintre premier și liderii grupului este încă în desfășurare. Premierul a subliniat și a explicat că hotelurile vor fi închise doar în zonele montane. Noile măsuri vor fi valabile în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie.

Te-ar mai interesa: „Nu văd”. Judi Dench se luptă cu o boa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private