Sari la conținut

Anunț de ultimă oră. Zeci de baruri și restaurante, închise din cauza pericolului sanitar. De ce sunt o amenințare pentru sănătatea ta?

Zeci de baruri și restaurante au fost închise deoarece reprezintă un pericol pentru întreaga comunitate. Proprietarii afacerilor, se pare, nu au respectat regulile impuse de autorități în c0ntextul pandemic actual.

În Vaslui, autoritățile au suspendat activitatea barurilor și restaurantelor care, din diferite motive, nu cereau certificatul COVID pentru a oferi accesul în spații.

Acest lucru, susțin specialiștii, ar putea duce la adevărate focare de infecție, ceea ce înseamnă că sănătatea publică este în pericol.

Astfel, pentru a evita orice risc, autoritățile au închis spațiile în care măsurile anti-COVID nu se respectă cu strictețe.

Zeci de baruri și restaurante. închise

În Vaslui au fost închise în ultima perioadă câteva zeci de baruri și restaurante, din cauza clienților fără certificat digital. Polițiștii spun că au aplicat legea, în timp ce proprietarii acelor localuri cred că au fost supuși unor măsuri exagerate și abuzive, comunică RRA.

În prezent, în jur de 30 de baruri și restaurante din Municipiul Vaslui au fost închise temporar de polițiști. Oamenii legii, în urma unor controale, au considerat că nu au fost respectate anumite măsuri sanitare sau că unii clienţi au fost lăsați în incinte, deși nu aveau certificat digital.

Luarea măsurii de închidere temporară a activităților, pentru 15 sau 30 de zile, a respectivelor baruri sau restaurante, a reprezentat un motiv de nemulțumire pentru patronii care spun că nu înțeleg de ce doar în municipiul reședință de județ s-au luat măsuri atât de drastice, iar în celelalte localități nu s-a procedat în același fel.

De partea cealaltă, polițiștii susțin că nu fac decât să aplice prevederile legii.

Situația epidemiologică se află pe un trend descendent, în România

Specialiștii în sănătate susțin că România pare să fi depășit vârful valului 5, aflându-se, acum, pe un trend descendent. În câteva săptămâni se va observa acest lucru din ce în ce mai mult la ATI, unde internările se vor diminua considerabil.

De asemenea, situația epidemiologică favorabilă ar putea duce chiar la ridicarea unor restricții, printre care și masca de protecție.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.