Sari la conținut

CREȘTIN-ORTODOX: Ce mari sfinți sărbătoresc creștinii astăzi, înainte de BOBOTEAZĂ

Postul Paștelui
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Dezlegare la ulei și vin

CREȘTIN-ORTODOX: Ce mari sfinți sărbătoresc creștinii astăzi, înainte de BOBOTEAZĂ. Ziua de luni, 2 ianuarie, este o zi extrem de importantă pentru creștini. Iată ce sfinți se cinstesc în prima zi de luni a anului.

 

An de an, în ziua de 2 ianuarie, enoriașii îi sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Silvestru, Episcopul Romei și pe Sfântul Cuvios Serafim de Sarov, Înainteprăznuirea Botezului Domnului, arată Calendarul Creștin-Ortodox.

Sfântul Serafim de Sarov

Sfântul Serafim de Sarov este cinstit de în Biserica Ortodoxă la data de 2 ianuarie. Acesta s-a născut în anul 1759, în orașul Kursk din Rusia, într-o familie de negustori.

Sfântul Serafim de Sarov a intrat la mănăstire la vârsta de 19 ani, iar la 27 de ani era hirotonit diacon, urmând ca la vârsta de 34 de ani, Sf. Serafim să devină preot și duhovnic al mănăstirii de maici Diveevo.

Sursa: Wowbiz

De asemenea, Sf. Serafim a primit și binecuvântarea pentru a începe o viață de pustnic în pădurea ce înconjoară Sarovul. Sfântul își ducea zilele într-o cabană mică, unde postea, citea Sfânta Scriptură, dar și scrierile Sfinților Părinți.

Sfântul Serafim obișnuia să meargă la mănăstire duminicile pentru a primi Sfânta Împărtășanie; apoi se întorcea în pădure.

În 1825, Sf. Serafim primea mii de pelerini din întreaga Rusie, fiindcă se dusese vestea că era făcător de minuni.

Acesta a plecat în pace la Domnul, la data de 2 ianuarie 1833, îngenuncheat fiind în fața icoanei Născătoarei de Dumnezeu.

 

Rostește această rugăciune puternică astăzi!

„O, preasfinte Cuvioase și de Dumnezeu purtătorule Părinte Serafim, caută din slava ta cea de sus către noi cei smeriți și neputincioși, împovărați cu multe păcate, care cerem de la tine ajutor și mângâiere.

Apropie-te de noi cu inima ta cea plină de bunătate și ajută-ne ca să păzim fără de prihană poruncile Domnului, să ținem cu tărie credința ortodoxă, cu sârguință să-I aducem lui Dumnezeu pocăință pentru păcatele noastre în evlavie creștinească, cu harul bine să sporim și să fim vrednici de ajutorul și mijlocirea ta pentru noi înaintea lui Dumnezeu.

O, Sfinte al lui Dumnezeu, Serafime, auzi-ne pre noi, cei ce cu credință și cu dragoste ne rugăm ție și nu ne trece cu vederea pe noi, cei ce avem nevoie de ocrotirea ta.

Acum și în ceasul sfârșitului nostru ajută-ne și apără-ne cu rugăciunile tale de săgețile cele pline de răutate ale diavolului, ca să nu ne stăpânească puterea lui ci, cu ajutorul tău, să ne învrednicim a moșteni fericirea lăcașurilor Raiului.

Căci în tine ne punem astăzi nădejdea, Părinte milostive, fii pentru noi cu adevărat călăuză spre mântuire și adună-ne la lumina cea neinserată a vieții veșnice prin mijlocirea ta cea bineplăcută, la Tronul Sfintei Treimi, ca să slăvim și să cântăm împreună cu toți Sfinții Numele cel vrednic de închinare, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.”, notează WOWbiz.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel