Sari la conținut

Cu toc cui sau sănătoasă? Cât de distructive sunt, de fapt, tocurile înalte pentru sănătate

Cu toc cui sau sănătoasă? Cât de distructivie sunt, de fapt, tocurile înalte pentru sănătate.

Tocuri sunt purtate și iubite de o mulțime de oameni. Sunt „ajutoarele” stilistice care vin în diferite dimensiuni și forme și fiecare dintre ele are propriul stil distinct. Cu toate acestea, trebuie să știi că purtarea tocurilor vine cu propriile sale avantaje și dezavantaje.

Cu toc cui sau sănătoasă? „Bravo, ai stil!” VS „Bravo, ai sănătate!”

Pe de o parte, purtarea tocurilor înalte ar putea fi o declarație de stil grozavă, pe de altă parte, ar putea cauza leziuni picioarelor și șoldurilor. Prin urmare, aveți grijă la tocurile pe care le porți.

Purtarea tocurilor pentru ore lungi poate cauza mai multe probleme la nivelul picioarelor, precum și a spatelui și, prin urmare, cel mai bine este să evitați să le purtați perioade lungi de timp.

Mai mult, atunci când alegeți tocuri, asigurați-vă că acestea oferă suficient suport picioarelor, astfel încât să nu adauge stres suplimentar picioarelor.

5 trucuri pentru a purta pantofi cu toc fara sa te doara picioarele

Cât de distructive sunt, de fapt, tocurile înalte pentru sănătate

Vă prezentăm mai jos cele mai cunoscute și importante efecte secundare ale purtării tocurilor ore întregi.

1. Poate provoca dureri de spate: Atunci când porți acele stiletto înalte, acestea nu îți susțin picioarele în mod corespunzător, ceea ce duce în cele din urmă la toate problemele. Purtarea unor astfel de tocuri înalte tot timpul poate duce la durere, durere și chiar la durere în partea inferioară a spatelui.

2. Poate provoca dureri de picior: Tocurile cui pot provoca dureri de picior. De asemenea, nu sunt foarte confortabile de purtat și pot duce la dureri severe la picior. Prin urmare, cel mai bine este să evitați să le purtați în fiecare zi.

3. Poate duce la leziuni ale nervilor: Purtarea de tocuri înalte poate duce la leziuni ale nervilor care pot provoca în cele din urmă dureri severe la nivelul picioarelor. Purtarea continuă a tocurilor poate duce la amorțeală, furnicături și crampe. Și asta nu se întâmplă doar la un picior, ci la ambele.

4. Poate provoca dureri la gambe: Când porți astfel de tocuri înalte, tinde să-ți afecteze și gambele. Presiunea asupra picioarelor vă poate afecta în cele din urmă gambele, ceea ce provoacă durere.

5. Poate da dureri de cap: Există o strânsă legătură între migrene şi tocurile foarte înalte. Atunci când porți tocuri cui, nervii coloanei vertebrale sunt păcăliţi şi dau semnale greşite creierului. Aşa se poate ajunge la dureri mari de cap în zona cervicală, dureri care în timp se pot transforma în migrene.

6. Poate afecta genunchii: Pe lângă coloana vertebrală, tocurile înalte pot pune o presiune mare şi pe genunchi. În timpul mersului pe tocuri înalte, toţi muşchii şi tendoanele picioarelor sunt suprasolicitaţi, se contractă mult şi aşa apar durerile de picioare seara atunci când îşi dau jos pantofii cu toc. În timp, se poate ajunge la gonartroză, la probleme cu ligamentele şi cu meniscul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel