miercuri, iunie 23, 2021

Cu vaccinarea la iarmaroc. Autoritățile din județul Vrancea au decis să ducă un centru mobil de vaccinare într-un iarmaroc.

În zi de duminică, în provincie lumea merge la târguri și pentru că autoritățile

şi-au propus să ducă vaccinul cât mai aproape de oameni s-au dus acolo cu două tipuri de ser. La cel mai mare târg din județul Vrancea, cu plasele pline, mulți localnici s-au așezat la coadă să fie imunizați chiar de ministrul sănătății.

Așa că la târgul de duminică din Dumbrăveni, Vrancea, s-a stat la coadă la zarzavaturi, la mici, dar și la vaccin, Pfizer sau Johnson & Johnson pe alese.

Un vizitator al târgului care stătea la coada formată la centrul de vaccinare a spus: ”Sunt în vizită la niște neamuri aici și am zis să încerc Johnson.”

Cu vaccinarea la iarmaroc. Ministrul sănătății a vaccinat mai

mulți oameni

O parte dintre cei care au venit la centrul mobil din târg au fost vaccinați de ministrul sănătății.

Vrancea se află în coada clasamentului județelor cu populație imunizată, dar ideea de a se vaccina în pieţe îi atrage și pe unii nehotărâți, dar nu pe toți.

Violeta David, medic comuna Dumitreşti, Vrancea: ”Surprize, că oamenii nu au ştiut, unii nici unde să se programeze. Deci este bine să fim aproape de ei, în toate lucurile, şi în cabinet, şi în zone mai aglomerate, cum sunt aici, unde ei îşi fac şi alte treburi.”

În condițiile în care ținta de vaccinare pentru 1 iunie

nu a fost atinsă, ministrul sănătății ezită să spună dacă vom intra în toamnă cu cele zece milioane de persoane vaccinate, așa cum se preconiza inițial.

”Cred că contează să fie cât mai mulți vaccinați și contează tot timpul să ne gândim și la incidență, adică să ajungem la atâția vaccinați cât ne permite să ținem incidența bolii sub control.”, Ioana Mihăilă, ministrul muncii

Următorul prag pe care îl vom atinge cât de curând este de 4,5 milioane de persoane vaccinate în România.

Ultimele stiri

Parteneri