Sari la conținut

Cum arăta Clotilde Armand în tinerețe. Este de nerecunoscut!

sursa foto: retete si vedete

Clotilde Armand a căpătat notorietate în momentul în care a concurat pentru funcția de primar al Sectorului 1 și a reușit să câștige alegerile locale. Sunt puțini cei care știu cum a venit în România, însă știu și despre cum a fost viața femeii care conduce acum cel mai bogat sector al Bucureștiului.

Amănunte inedite despre Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a născut și a copilărit în Franța. Politiciana este originară din zona Vichy, provenind dintr-o familie presupus nobilă. A făcut școala primară și gimnaziul în zonă, apoi a studiat ingineria la École Centrale din Paris, potrivit Ego.

Mai târziu, aceasta s-a mutat în Statele Unite ca să-și continue studiile, ocazie cu care l-a cunoscut pe soțul ei, matematicianul român Sergiu Moroianu. Cei doi s-au căsătorit în 1997 și s-au stabilit în România, unde Clotilde a solicitat cetățenia.

”Eu m-am întâlnit cu viitorul meu soț în America. A fost ziua Europei și chiar asta am povestit cu el. M-am întâlnit cu el la Clubul European. Eram în America și noi, europenii, aveam aceeași cultură și deodată eram împreună. Știți, aveam o proximitate culturală de valori foarte mare și el când a vrut să mă convingă să mă căsătoresc cu el am spus ok, dar trebuie să cunosc țara ta.

Făceam un internship, un stagiu, o practică la Paris și timp de o săptămână am scăpat de practica aceasta și am luat un avion și am ajuns în București. Am stat două zile în București și imediat m-a dus la munte, în munții Făgăraș și a fost o descoperire extraordinară, a fost un șoc vizual, estetic. Și am spus da, o să venim în Romania”, a povestit ea, la un moment dat.

A pierdut doi copii

Capul Primăriei Sectorului 1 a fost pusă la încercare de viață. Clotilde Armand și soțul ei au împreună patru copii după căsătorie, dar doi dintre ei au murit. Aceștia au pierdut un bebeluș, care a murit în somn, și o fiică, care a fost lovită mortal de o motocicletă la traversarea Avenue de la Versailles.

”A fost pe 26 septembrie, în jurul orei 18:00. Pe un imens bulevard care ține de la castel până la ieșirea din oraș spre Paris. A fost lovită de un motociclist care se grăbea. Avea o motocicleta Mitsubishi, cea mai puternică de pe piață, așa mi-a spus polițistul. Era singura traversare pe care Clara trebuia să o facă în fiecare zi. Motociclistul se grăbea spre avocatul lui pentru procesul de divorț. Avea 32 de ani și doi copii.

A vrut s-o evite pe Clara când a văzut-o în fața lui pe trecerea de pietoni. O spun pentru copiii lui. Vreau să știe acest lucru. A încercat. Prea târziu. Prea repede. 100 de kilometri pe oră, la atât i-a fost estimată viteza. Au murit amândoi în fața tuturor elevilor și studenților care se găseau în jur. La doi pași de casă”, a povestit Clotilde Armand, în cartea autobiografică ”Am ales România”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel