Sari la conținut

Construcția centrului copiilor cu Sindrom Down – motiv de dispută între politicieni și medici. Medic: „Aș vrea să spun celor care blochează acest proiect să ….”

Începând de ieri, un nou scandal s-a născut între politicieni și cadrele medicale. Acest scandal are ca subiect construcția Centrului pentru copii cu Sindrom Down lângă Piața Victoriei, pe un teren care aparține Bisericii Mavrogheni. Potrivit părintelui Radu Mureșan, preotul care face minuni pentru copiii cu Sindromul Down proiectul are toate avizele, dar nu a fost aprobat în ședința de marți a Primăriei Capitalei Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, susține că proiectul privind construirea centrului pentru copiii cu sindrom Down va fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului local la următoarea ședință. Primarul a fost acuzat că a blocat cu intenție acest proiect de către colegii de partid.

Cum își justifică Clotilde Armand decizia?

„Nimeni nu s-a opus și nu se opune proiectului privind construirea centrului copiilor cu Sindrom Down din Parohia Mavrogheni. Proiectul a fost pe ordinea de zi suplimentară în ședința trecută a Consiliului Local al și a fost retras de mine pentru că aveam câteva nelămuriri despre acesta. Imediat după ședință l-am primit pe preotul paroh și pe doamna arhitect în cabinetul meu. Am lămurit tot ce era de lămurit. I-am asigurat că intră în următoarea ședință proiectul va fi introdus din nou pe ordinea de zi și are tot sprijinul meu”, a transmis marți Clotilde Armand potrivit stiripesurse.

Ea susține că „unii adversari politici au ales cinismul și folosesc acești copii nevinovați pentru lupte politice, dezinformare și pentru a mă ataca”.

Primarul Sectorului 1 spune că mai multe proiecte de pe ordinea de zi nu au fost adoptate:

„Tot în ședința trecută trebuia votată rectificarea bugetară. Erau mai multe puncte pe ordinea de zi. Printre acestea: investițiile pentru extinderea școlilor sau Grădinița de Vară.”

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, medicul Monica Pop a comentat decizia primarului sectorului 1 de a bloca proiectul privind construcția centrului.

„În primul rând vreau să vă spun că am ca şi pacienți copii cu Sindrom Down. Nu o să găsim niciodată pe fața acestui pământ copii mai empatici, copii foarte drăgălași, copii care au un afect deosebit, copii care se împrietenesc, se lipesc imediat.

Nu îți vine să lași din mână un copil din ăsta. Sunt extraordinari, sunt foarte drăguți de la mic la mare.

Aș vrea să spun celor care blochează acest proiect să meargă și să îi vadă și după vor vedea cum se comportă. Să fie invitată acolo doamna primar (n.r- Clotilde Armand, primar Sector 1).

Un om normal şi cu sufletul deschis ar trebui să fie de acord cu un asemenea proiect”, a recomandat medicul Monica Pop la Sinteza Zilei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel