duminică, ianuarie 23, 2022

Scandalul momentului! Clotilde Armand lasă Spitalului Grigore Alexandrescu fără pază. Apelul disperat al unui deputat USR.

Primarul sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a tăiat finanțarea pentru paza spitalelor. Într-o adresă, directorul Spitalului Grigore Alexandrescu a fost anunțat că nu mai este finanțat și că are la dispoziție doar 3 zile pentru a rezolva această problemă din fonduri proprii.

Te-ar mai interesa: Cât de efeciente sunt măștile? Experiment realizat...

Clotilde Armand lasă Spitalului de Copii fără pază

Iată documentul transmis spitalului, luni, 28 iunie,prin care informează unitatea medicală că de la 1 iulie nu îi va mai fi asigurată paza.

„Prin prezenta că informăm că procedurile privind predarea unităţii sanitare sunt aproape finalizate, urmând a fi încheiate până la sfârşitul lunii curente.

Conform celor menţionate mai sus, vă informăm că Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti nu mai poate asigura finanţarea serviciilor de pază pentru Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii “Grigore Alexandrescu” începând cu data de 01.07.2021.

Vă rugăm să întreprindeţi toate demersurile legale privind asigurarea serviciilor de pază pentru unitatea sanitară menţionată”, se arată în documentul semnat de Clotilde Armand.

Te-ar mai interesa: Cum procedezi dacă testul este negativ, dar simpto...

Spitalul “Grigore Alexandrescu” este cel mai mare spital de copii din ţară.

La propunerea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, consilierii locali au adoptat la începutul anului  o hotărâre prin care renunță la administrarea a patru unității sanitare: Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie, Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

Te-ar mai interesa: Cancerul înfricoșător care apare fără niciun simpt...

Proiectul aprobat prevede că “Se aprobă transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale, în administrarea unităților sanitare publice respective, conform Anexei nr. 1 la prezenta hotărâre”.

Apelul disperat al unui deputat USR către primarul sectorului 1

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a intervenit public, cerânndu-i primarului sectorului 1 să amâne desființarea contractului. Ungureanu a subliniat că este imposibil pentru conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii “Grigore Alexandrescu” ca în trei zile să găsească o noua firmă de pază.

Te-ar mai interesa: Anunțul inedit transmis de șeful Pfizer! Ce se va ...

„Știu că oameni din USR-PLUS sunt supărați pe mine pentru faptul că am început să vorbesc public față de problemele pe care ar fi trebuit să le rezolvăm noi. Suntem într-o situație foarte grea și am ales să vorbesc public pentru că datoria mea e să ocrotesc sănătatea populației. E o chestiune de viață și de moarte.

Sunt neputincios, am vorbit și cu premierul. Astăzi am fost informat de domnul Ulici că doamna Armand a trimis o adresă cu data de azi și cu executare până la 1 iulie ca domnul manager să rezilieze contractul cu firma de pază pentru că Primăria a spus că nu mai vrea să facă asta. Iar domnul manager, în trei zile, să găsească o firmă de pază.

Te-ar mai interesa: Mirosul, un indiciu important în depistarea bolilo...

O rog public pe doamna Clotilde Armand să amâne desființarea acestui contract pentru ca oamenii să aibă un timp rezonabil. Nu poți, în trei zile, să rezolvi o asemenea problemă“, a declarat Emanuel Ungureanu, într-un video postat pe contul său de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private