vineri, august 19, 2022

Cine este prima doamnă a Coreei de Nord? Ri Sol-ju a început să apară în presă în vara lui 2012, la scurt timp după ce presa a confirmat că este soția liderului nord-coreean.

Viața sa e învăluită în mister. Presa internațională spune că a fost cântăreță; alții că a fost majorete la o echipă națională și că asta i-a permis să călătorească în străinătate.

„S-au căsătorit în 2009-2010, înainte de asta ea a fost cântăreață și majoretă și a făcut un turneu în Japonia, Coreea de Sud”, explică o sursă pentru BBC Mundo.

Te-ar mai interesa: Metoda egipteană: secretul care te ajută să dormi ...

Dictatorul nord coreean Kim Jong-Un ține primele pagini are ziarelor internaționale datorită acțiunilor sale, dar când vine vorba de viața sa personală este foarte discret.

Potrivit The Telegraph, cei doi s-au cunoscut la un concert susținut de Ri Sol-ju. Femeia a cântat pentru Kim Jong-un şi Kim Jong-il în noaptea de Revelion, în 2010, moment în care a fost remarcată de fostul lider nord-coreean. Atunci el a decis atunci că Ri Sol-ju este o soție potrivită pentru fiul său.

Un chip prietenos

Mereu zâmbitoare, stilul primei doamne și relația ei cu Kim în public a făcut-o chiar să fie comparată ocazional cu Michelle Obama.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă NU ne antrenăm creierul? Exper...

„Ea are o poziție similară cu cea a primei doamne din Statele Unite. Promovarea problemelor importante pentru femei și copii”, spunea un expert în conducere nord-coreeană cu ceva timp în urmă.


Reguli pe care trebuie să le respecte

Deși joacă un rol public în societatea nord-coreeană, Ri Sol-ju trebuie să respecte o serie de reguli foarte stricte:

Are obligația de a îndeplini căsătoria. S-a căsătorit cu liderul suprem al Coreei de Nord după ce Kim Jong-Un a suferit un atac de cord în 2008.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Deși în primii ani de căsătorie adopta un stil occidental, acest lucru s-a schimbat semnificativ de-a lungul timpului. Acum poartă o rochii mai tradiționale.

După ce s-a căsătorit cu Kim Jong-un, a trebuit să-și schimbe numele, iar Ri Sol-ju este noua ei identitate. Nu se știe nimic despre numele său original și data nașterii.

De când s-a căsătorit cu Kim Jong-un, i s-a interzis complet să pastreze legătura cu familia sa.

Te-ar mai interesa: Gabriel Diaconu pune punctul pe i. Cineva ar trebu...

I se interzice complet să părăsească țara fără permisiunea soțului ei.

Ri Sol-ju și-a ascuns întotdeauna sarcinile până la momentul nașterii. Deși nu există informații oficiale despre aceasta, se crede că are două fiice și un fiu care s-a născut în 2017.

Toate aparițiile publice ale lui Ri Sol-ju sunt scenariate și controlate până la cel mai mic detaliu. Cu excepția festivalurilor naționale, i se interzice să-și însoțească soțul în timpul oricărui eveniment nord-coreean.

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

Nimeni nu-i poate fotografia fără permisiunea expresă a liderului nord-coreean.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private