Sari la conținut

Singura țară din lume care nu a auzit de pandemia de coronavirus! Nici un pacient infectat cu SARS-CoV-2!

evoluția pandemiei

Pandemia de coronavirus pare că a ocolit o țară care a declarat că până acum nu a avut nici un pacient infectat cu Sars-CoV-2.

Coreea de Nord a declarat Organizației Mondiale a Sănătății că a testat 25.986 de persoane pentru coronavirus până în aprilie, dar încă nu a găsit încă o singură infecție conform ApNews.

OMS a declarat într-un raport săptămânal de monitorizare că cifrele testelor din Coreea de Nord includ 751 de persoane care au fost testate în perioada 23-29 aprilie, dintre care 139 aveau boli asemănătoare gripei sau infecții respiratorii severe.

Experții și-au exprimat scepticismul față de pretenția Coreei de Nord de a obține un record perfect în păstrarea COVID-19, având în vedere infrastructura sanitară precară și o frontieră poroasă pe care o împarte cu China.

Coreea de Nord și-a descris eforturile antivirus ca pe o „chestiune a existenței naționale”. A interzis turiștii, a expulzat diplomați și a restricționat sever traficul și comerțul transfrontalier.

Nordul a încetat să mai ofere numărul de persoane pe care le-a pus în carantină anul acesta, dar a declarat anterior că a pus în carantină zeci de mii de persoane care au prezentat simptome.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.