Sari la conținut

Un copil de doi ani „închis pe viață” în Coreea de Nord, după ce în casa părinților a fost găsită o Biblie

Un copil de doi ani din Coreea de Nord a fost condamnat pe viață într-un lagăr de prizonieri, după ce în casa familiei lui a fost găsită o Biblie, potrivit unui raport al Departamentului de Stat.

Soarta bebelușului se numără printre exemplele tulburătoare ale nord-coreenilor persecutați religios de statul totalitar al lui Kim Jong-un.

Un copil de doi ani „închis pe viață” în Coreea de Nord, după ce în casa părinților a fost găsită o Biblie

Regimul lui Kim Jong-un continuă să reprime creștinii care încearcă să-și practice religia în secret, potrivit Departamentului de Stat American.

Alții și-au amintit că au experimentat „tortura porumbeilor”, prin care subiectul este suspendat cu mâinile legate la spate, incapabil să stea jos sau să stea în picioare zile întregi. Violența sexuală este, de asemenea, o pedeapsă raportată de supraviețuitori.

Phenianul spune că libertatea religioasă este permisă atâta timp cât nu este folosită pentru a compromite regimul.

Raportul privind libertatea religioasă internațională al Departamentului de Stat al SUA detaliază eforturile supravegheate de poliția secretă din Coreea de Nord, Ministerul Securității de Stat, pentru a elimina creștinii practicanți.

Se referă la o lucrare a anchetatorilor pentru drepturile omului de la Korea Future, care a intervievat 244 de victime ale încălcărilor libertății religioase. Dintre aceștia, 150 au urmat șamanismul și 91 creștinismul, celelalte două victime având credințe diferite.

Femeile și fetele au reprezentat mai mult de 70% dintre victimele documentate, cu vârste cuprinse între doi și 80 de ani.

„Un caz a implicat arestarea în 2009 a unei familii pe baza practicilor lor religioase și a deținerii unei Biblii. Întreaga familie, inclusiv un copil de doi ani, a primit condamnări pe viață în lagărele de prizonieri politice”, notează raportul, potrivit Daily Express US. 

70.000 de creștini sunt întemnițați pentru credința lor

Pedeapsa tipică pentru creștinii acuzați variază de la 15 ani la închisoare pe viață, se arată în document.

Documentul descrie, de asemenea, „rapoarte credibile ale foștilor oficiali de securitate despre execuția creștinilor”, inclusiv o femeie și nepotul ei uciși de un pluton de execuție în provincia Hamgyong de Nord – cea mai nordică regiune a națiunii – în 2011.

Raportul descrie, de asemenea, „mai multe cazuri de tortură sau alte tratamente crude, inclusiv bătăi, forțarea prizonierilor să adopte poziții fixe pentru perioade prelungite, privare de hrană, apă și somn, hrană contaminată, percheziții în cavitățile corporale, tortură prin spânzurare și expunerea la violențe extreme aplicate colegilor deținuți”.

Se estimează că până la 70.000 de creștini sunt întemnițați pentru credința lor sub liderul suprem Kim Jong-un. Se crede că până la 400.000 de creștini practică creștinismul în secret.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel