Sari la conținut

Cum depășești depresia? Specialist: „Este cea mai sigură abordare, care te va ajuta să găseşti căi să te vindeci ”

Din cuprinsul articolului

Depresia este una dintre cele mai răspândite afecțiuni de ordin psihic. Adesea, aceasta este declanșată de un eveniment care a avut un impact emoțional puternic. Totodată, este posibil ca această tulburare să fie provocată de un dezechilbru chimic de la nivelul creierului.

În orice circumstanță, formele depresiei pot varia în funcție de persoană. Anumiți oameni pot trece mai ușor peste aceste episoade, însă uneori este nevoie de un suport complex.

Terapia este esențială în combaterea depresiei. Stilul de viață, de asemenea, influențează în mod semnificativ evoluția afecțiunii și poate ameliora simptomele acesteia.

Cum depășești depresia?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de socializare cum anumite obiceiuri  sănătoase te pot ajuta să lupți cu depresia. Alimentația, exercițiile fizice și dobândirea echilibrului emoțional sunt primii pași către vindecare.

„Atunci când suferi de depresie, cea mai eficientă şi sănătoasă soluţie este să mergi la psiholog sau psihiatru pentru tratament. Este cea mai sigură abordare, care te va ajuta să găseşti căi să te vindeci şi să depăşeşti momentele grele. Însă, păstrează în minte faptul că antrenamentele moderate, de durată scurtă, te ajută să te simţi mai bine, chiar dacă depresia ţi-a răpit mult din energia vitală. Orientează-te spre activităţi plăcute, de preferinţă în aer liber şi care să nu îţi solicite prea mult programul.

Mergi pe jos, înoată sau revino la antrenamente pe care le practicai înainte cu plăcere

Câtă vreme nu îţi propui să te suprasoliciţi şi nici nu ai aşteptări prea înalte de la performanţele tale, vei reuşi să regăseşti bucuria de a face sport. Optează pentru clase de group fitness pentru începători – pilates, ore uşoare de tonifiere sau ore de aerobic cu coregrafii simple şi încearcă să mergi o dată pe săptămână la yoga sau stretching. Te va ajuta să elimini tensiunea şi starea de presiune resimţită în corp.

Alimentaţia echilibrată te ajută şi ea în lupta împotriva depresiei

Alege alimente naturale, pline de substanţe nutritive ca să îţi alimentezi corpul. Mizează pe antioxidanţi. Ei vor contracara efectele negative ale stressului în corp.

Tensiunea emoţională îţi poate da o poftă accentuată de dulce, dar optând pentru glucide complexe reuşeşti să îţi menţii constant nivelul de energie.

Înlocuieşte faina albă de grâu cu cereale integrale, hrişcă, mei şi quinoa şi zaharurile procesate cu fructe uscate. Proteinele din carne slabă îţi dau energie constantă peste zi, iar dieta mediteraneeană îţi oferă preparate savuroase şi sănătoase care să îţi dea energie.

Evită consumul exagerat de cofeină şi alcool şi asigură-te că bei cel puţin 3 litri de apă pe zi

O rutină sănătoasă în alimentaţie te menţine conectat cu propriul corp, este benefică pentru echilibrul emoţional şi te ajută să îţi păstrezi un ritm constant de viaţă, cu consecinţe benefice pentru echilibrul tău emoţional.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel