luni, iunie 27, 2022

Cheagurile de sânge sunt un factor de risc pentru multe afecțiuni grave. Acestea pot duce la blocaje severe și pot declanșa boli letale, precum accidentul vascular cerebral.

Acestea se pot dezvolta din diferite cauze, precum diabet, boli de inimă, anemie, hipertensiune arterială, colesterol, obezitate, boli de ficat, leziuni interne, fumat și adoptarea unui stil de viață nesănătos.

Pentru a evita orice risc este necesar să prevenim formarea cheagurilor și, cu atât mai important, să le eliminăm dacă acestea s-au format deja.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței, supravegheată strict. OMS: Îngri...

Cum eliminăm cheagurile de sânge?

Usturoi

Usturoiul, acest antibiotic natural, luptă împotriva răcelilor, dar te scapă și de cheagurile de sânge, grație compușilor de sulf. Aceștia determină mușchii netezi ai arterelor să se relaxeze și să se dilate, contribuind astfel la scăderea tensiunii arteriale. Pentru rezultate eficiente, tot ce trebuie să faceți este să consumați câte un câțel de usturoi crud dimineața, notează BZI.

Semințe de in și chia

Bogate în acizi Omega-3, semințele de in și cele de chia previn formarea cheagurilor de sânge și ajută la îmbunătățirea circulației sanguine. În timp ce semințele de in fac ca trombocitele să devină mai lipicioase și reduc riscul de rigidizare a arterelor, semințele de chia contribuie la diluarea sângelui. Aceste semințe sunt extraordinare, în special, pentru menținerea sănătății inimii. Mai mult, scad nivelul colesterolului din sânge, îmbunătățesc digestia, ajută la controlul greutății și întăresc sistemuul osos.

Te-ar mai interesa: Pune creierul la treabă! Sfaturi de la un celebru ...

Ardei Cayenne

Grație conținutului de salicilați, ardeii Cayenne sunt diluanți naturali ai sângelui, având un impact pozitiv asupra sănătății în general. Mai mult, acești ardei au un compus numit capsaicină, care favorizează circulația sanguină netedă și previne formarea cheagurilor de sânge. În plus, capsaicina ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge și la ameliorarea durerilor apărute în urma acestora, adaugă sursa citată.

Te-ar mai interesa: Secrete divulgate la 76 de ani. Șase reguli pe car...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private