duminică, iulie 12, 2020

Cum e tratat pacientul cu coronavirus. Primul pacient cu coronavirus din România a ajuns la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și a început deja schema de tratament. Managerul Institutului prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a explicat cum sunt tratați pacienții cu coronavirus. 

„Este vorba de două camere special amenajate care beneficiază de duşuri chimice şi care conţin câte un pat în momentul de faţă şi pot fi extinse la două paturi şi o zonă de laborator unde se lucrează probele acestor pacienţi.

Citește și:

Sistemul e nu intră nimic, nu iese nimic.

Cum e tratat pacientul cu coronavirus

Tratamentul este patogenic, şi respectiv simptomatic dacă apar simptome. Daca persoana e asimptomatică s-ar putea să nu fie nevoie de niciun fel de tratament special.

Patogenic e un tratament în care folosim medicamente care se interpun pe modalităţile de apariţie a unor posibile determinări sistemice.
80% dintre persoanele care dezvoltă infecţii virale în general şi cu acest virus sunt persoane asimptomatice. În această perioadă, virusul se multiplică şi poate fi prezent în teste. E motivul pentru care facem aceste teste”, a declarat Streinu-Cercel pentru digi24.ro.

Citește și:

Întrebat dacă e posibil să apară încă un caz, managerul de la Matei Balș a spus că, din acest moment, orice e posibil.

Parteneri