duminică, martie 26, 2023

Ficatul nostru reprezintă sistemul primar de filtrare al corpului uman, transformând toxinele în deșeuri, curățând sângele și metabolizând nutrienții și medicamentele pentru a furniza organismului unele dintre cele mai importante proteine ale sale. Ca o parte fundamentală a reglementării generale a organismului, este esențial să vă mențineți ficatul sănătos și să limitați excesul.

Te-ar mai interesa: Ce alimente declanșează sindromul intestinului iri...

În ultimii ani, multe produse au inundat piața pretinzând că vă detoxifică și vă curăță ficatul, fie că este după un weekend de consum excesiv de alimente sau alcool, pentru a menține funcționarea zilnică a ficatului sau pentru a repara un ficat deja deteriorat.

Curățările ficatului sunt importante pentru menținerea sănătății zilnice și sunt deosebit de utile

Ficatul este sistemul primar de filtrare al corpului tău – transformă toxinele în produse reziduale, îți curăță sângele, metabolizează o gamă largă de compuși (de la nutrienți și alcool la medicamente) și produce proteine și bilă. Și în timp ce un ficat sănătos se curăță în mod natural, factorii de stres alimentar, mediul și toxinele pot împiedica funcționarea optimă a ficatului.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 27 Martie- 2 Aprilie. Mihai Voropchi...

Mai mult ca niciodată, corpul nostru este bombardat cu toxine de mediu, de la poluare la substanțe chimice din produsele noastre de zi cu zi, conservanți din alimentele pe care le consumăm și materiale plastice, ei bine, peste tot. Acești factori de stres pot epuiza rezervele de nutrienți, pot cauza acumularea de compuși nedoriți în organism, cum ar fi contaminanții, și pot duce la implicații asupra sănătății pe drum, toate acestea oferind ficatului nostru mai multă muncă de făcut.

Te-ar mai interesa: A murit Ionuț! Tânărul a stat două luni în comă pr...

„Într-un corp sănătos, procesul de detoxifiere se desfășoară fără probleme”, a declarat  Mark Hyman, medic în medicină funcțională și autor de bestselleruri în New York Times.

Cu toate acestea, atunci când încărcătura cumulativă de toxine este semnificativă, „mecanismul de detoxifiere a ficatului devine lent, iar anumite toxine pot rămâne active mai mult decât ne dorim sau decât poate suporta sistemul nostru. Acest lucru are un impact asupra metabolismului normal și ne poate face să ne simțim slăbiți și poate contribui la un plus de lichid și balonare.”

Te-ar mai interesa: Un nutriționist român spulberă toate miturile: ...

Cum îți cureți și regenerezi ficatul în doar 3 zile, fără să iei pastile

Pune intr-un blender 6 cani de apa, 3 lamai, 5 tulpini de telina si o cana de patrunjel tocat. Consuma amestecul de 3 ori pe zi, timp de 3 zile, iar in aceasta perioada incearca sa nu mai mananci alimente grele si sa bei multa apa, potrivit celor de Fat to Fitness.

Vei observa ca la finalul curei te vei simti mult mai bine si chiar vei scapa de cateva kilograme in plus.

Consumul telinei contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Atunci cand sucul de telina este combinat cu sucurile altor plante, beneficiile sunt sporite, pentru diverse afectiuni. Studii recente au demonstrat ca telina ar putea fi eficienta in combaterea mai multor forme de cancer.

Te-ar mai interesa: Trecem la ora de vară. ȘOC cu efecte negative asup...

ficatul

Printre beneficiile sucului de telina se enumera:

– reducerea aciditatii – minerale importante din acest suc echilibreaza in mod eficient ph-ul sangelui din organism si neutralizeaza aciditatea.

cancer – telina este cunoscuta pentru compusii sai, care lupta impotriva cancerului, cu rol in oprirea dezvoltarii celulelor tumorale. Acizii fenolici continuti de telina, blocheaza actiunea prostaglandinelor care stimuleaza cresterea celulelor tumorale. Cumarinele contribuie la prevenirea formarii radicalilor liberi din celulele afectate de tumoare.

– colesterol – s-a demonstrat ca sucul de telina scade in mod eficient, colesterolul total, dar si colesterolul rau (LDL).

– constipatie – telina are efect natural laxativ si ajuta la relaxarea nervilor care au fost suprasolicitati.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private