sâmbătă, februarie 27, 2021

Sărbătoarea Paștelui este ultima mare sărbătoare înainte de sezonul estival, ultima strigare înainte de zilele în care va trebui să te afișezi în costum de baie. Poate că nu ai în plan un ”bikini body”, adică acel fizic lucrat la sală pe care să îl afișezi cu mândrie pe plajă, dar orișicât toate femeile își fac un mic plan pentru a scăpa măcar de 5 kilograme înainte de a se dezbrăca pe plajă.

Ei bine, pregătirile sunt în linie dreaptă. Iată câteva sfaturi ale nutriționiștilor și antrenorilor pentru a te ajuta să-ți revii după Paște, după eventualele excese alimentare și să rămâi așa.

Câteva reguli de aur pentru a fi într-o formă fizică armonioasă până la vară

Adio, zahăr. Poate fi o despărțire dureroasă, dar este singura cea mai sigură rețetă de a arăta bine până la vară. Gata cu batoane de ciocolată pe post de gustare, gata cu gogoașa de dimineață, gata cu desertul de la prânz. Este nevoie de un exercițiu de voință, dacă vă veți dori suficient, veți vedea că se poate trăi și fără zahăr. Este greu în primele zile, dar puteți înlocui gustările hipercalorice cu fructe. Încercați fructe de pădure, ananas, căpșuni, mere, sunt cele mai prietenoase din punct de vedere al indicelui glicemic.

Adio, alcool. Renunță de azi la băuturile cu alcool, nu fac altceva decât să îți stagneze pierderea în greutate.

Adio, băuturi carbogazoase. Pentru a arăta bine la plajă, începe de azi și bea multă apă. Doar apă. Eventual călduță și dimineața cu lămâie. Apa va face minuni în corpul tău și te va ajuta să îți îndeplinești scopul, o viață ordonată și un trup armonios.

Mănâncă micul dejun. Nu sări peste această masă importantă și alcătuiește-o din meniuri sănătose și proteice. Un ou fiert sau omletă, iaurt sau iaurt cu semințe de chia.

Nu mânca după 8 seara. Acordă timp digestiei tale, pentru a putea avea un somn odihnitor, esențial în procesul de slăbire.

Acestea sunt regulile de bază, care vă ajută în mod cert să vă accelerați metabolismul și să scăpați de excesul ponderal.

Consumați pește de cel puțin două ori pe săptămână, faceți exces de legume și gătiți cât mai sănătos. Dacă veți urma aceste sfaturi, plus cele 30 de minute de mișcare zilnic va fi imposibil să nu vă recăpătați tonusul fizic. Așadar, la treabă, după multele perioade de răsfăț culinar.

Ultimele stiri

Parteneri