miercuri, august 10, 2022

Vacanța este momentul nostru binemeritat de relaxare. Astfel, suntem tentați să renunțăm la dietele și disciplina de acasă și să ne răsfățăm, chiar și pentru câteva zile. Deși acest lucru se poate întâmpla, sunt anumite reguli de care poți ține cont ca să nu iei în greutate.

Procesul de slăbire nu este mereu liniar. Există momente când ne putem abate de la regulile stricte și sport. Cu toate acestea, chiar și atunci când simți că ai nevoie de o pauză, există anumite sfaturi de care ai putea ține cont pentru a-ți menține silueta chiar și în această circumstanță.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

Cum să nu iei în greutate în vacanță?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie câteva sfaturi care te pot ajuta să îți menții silueta în timpul vacanței.

„Suntem cu toții tentați ca în vacanță să nu mai ținem cu dinții de dieta pe care am ținut-o până să plecăm în concediu. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont.

Îți poți adapta meniul în funcție de țara pe care o vizitezi

Dar ceea ce o să găsești peste tot sunt legumele, fructele, carnea slabă, fructele de mare și lactatele.

Dimineața poți mânca o omletă și salată, cereale integrale și câteva fructe uscate sau un bol de fructe proaspete. La prânz poți alege o salată consistentă, cu piept de pui la grătar și o supă de legume, iar seara poți opta pentru legume la grătar sau fierte (broccoli, fasole păstăi, mazăre, spanac, conopidă, etc) cu pește, mușchi de vită sau friptură de curcan.

Te-ar mai interesa: Cele 3 legi ale îndeplinirii dorințelor. Lidia Fec...

Bea multă apă, ceaiuri reci neîndulcite și limonadă cu puțină miere, la care poți adăgua câteva frunze de mentă

Nu exagera nici cu fresh-urile de fructe, pentru că au un conținut ridicat de fructoză. Fiind vorba de vacanță și dezmăț, automat bei alcool mai mult decât în mod obișnuit. Ți se face foame și în toiul nopții mergi cu prietenii să mâncați ceva. E rețeta clasică pentru balonarea pe care o simți a doua zi, fața obosită și aspectul nefericit al coapselor tale. Soluția în acest caz e să bei mai puțin.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP: Taurii sunt norocoșii zodiacului, leii s...

Ca să nu te tragă prietenii de mânecă, alege un cocktail la pahar mare și o sticlă de apă plată. Când ți se face sete, bea întâi câteva guri de apă, apoi încearcă cocktailul. Alcoolul deshidratează și împiedică arderea grăsimilor. Dacă însă te hidratezi corespunzător, vei limita și cantitatea de alcool și efectele nocive ale acestuia.

Ocazionala prăjitură, tartă cu fructe sau croissantele fragede de la cafeaua de dimineață trebuie să rămână excepții

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bucov. Psihiatrul Gabriel Diaconu: ...

O dată la două zile și în cantități moderate + puțin cardio = ți-ai satisfăcut pofta și silueta ta nu a fost afectată! Flexibilitatea alimentară nu înseamnă exces alimentar, ci din contră, ne asigură că ne putem bucura de preparatele pe care le dorim fără să suportăm consecințele kilogramelor nedorite”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private