Sari la conținut

Cum ne antrenăm creierul. Prof. Ciurea: „Eu îi zic prăjiturica creierului”

Doctor Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Vlad Ciurea

Din cuprinsul articolului

Așa cum corpul nostru are nevoie de îngrijire și exerciții fizice pe parcursul vieții, la fel și creierul nostru are nevoie de îngrijire și exerciții fizice – mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Ridicarea greutăților ne întărește mușchii, în timp ce întărirea „mușchilor” noștri mentali ne îmbunătățește memoria, atenția, viteza creierului, abilitățile de relaționare, inteligența și navigarea.

Profesorul Vlad Ciurea a explicat la Antena 3 ce putem face pentru a ne antrena creierul în așa fel încât să fim mai liniștiți și echilibrați.

„Orice fel de discuție, orice participare verbală, auditivă, melodie, mișcare, toate stimulează creierul. În clipă în care zaci într-un colț, acolo te găsește Dumnezeu.”, spune neurochirurgul Vlad Ciurea.

„E bine ca tu să te miști. Mișcarea face parte din ființa umană. Avem mișcarea browniană, care este în organism peste tot. Mă mișc și fac orice îmi place mie.

De exemplu mie îmi place un anumit fel de muzică. Îmi pun muzica aceea și imediat renasc. Mă simt foarte bine pe muzica latino. Fiecare cum dorește în acest lucru.

Îmi plac anumite băuturi, puțin acidulate. Nu, nu mă refer la altcool. Puțin acidulate, mă relaxează acest lucru. Deci fiecare cum îi place, dar nimic nu trebuie în cantitate mare.

„Prăjiturica creierului”

Eu îi zic „prăjiturica creierului”. Dacă intervine ceva, un spectacol la operă, la teatru, o mare prăjiturică este. Un tort. Dar nu mă refer la ceva dulce. Este „prăjiturica spirituală” dacă vreți, și e bine să ne-o căutăm.

Să stimulezi mereu creierul, să îi dai ceva nou. Această curiozitate. Avem curiozitatea locului noi. Căutați ceva nou, plăcut. Picătură cu picătură.

Să căutăm mereu compania în jur. Dacă găsim și o piață, este minunat, sau o piață de flori.

Muzica ne face bine la orice. Și când intru în casă, dau drumul la muzică. Toată dimineața nu ascult știri, decât să aflu cum e vremea, atât, și apoi trec numai pe muzică”, a mai spus Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel