Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă NU ne antrenăm creierul? Expert: Înseamnă, de fapt, depresie

produs esential pentru creier
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
uleiu de in ajuta creierul

Pentru că nu știm sau neglijăm, evităm să ne antrenăm creierul. Poate funcționa la capacitate maximă dacă îl antrenăm, la fel ca fizicul nostru. Odată cu vârsta, creierul nostru se depreciază, iar noi trebuie să găsim activități care implică gândirea pentru a ne putea menține sănătatea cât mai mult timp.

Ce se întâmplă dacă NU ne antrenăm creierul?

Potrivit terapeutul Oana Berdilă, există tehnici care tehnici prin care putem influența nu doar funcțiile cerebrale, ci chiar structura creierului. Iată cum putem să ne antrenăm creierul.

El este cel care generează absolut fiecare celulă din corpul nostru

„Ne antrenăm creierul. De ce? Pentru că este sistemul central de comandă a tot ceea ce se întâmplă în corpul nostru. El este cel care generează absolut fiecare celulă din corpul nostru, iar o funcționare corectă a lui poate să-ți dea starea aia de bine. Altfel, fie că vorbim de emoții negative, fie că vorbim de gânduri negative, înseamnă boală și înseamnă, de fapt, depresie”, a spus Oana Berdilă la Antena 3.

„Cât timp vorbim despre o combinație emoții-gânduri dintr-o zonă de neutralitate, atunci putem vorbi de a integra înăuntrul nostru valori. Cuvintele ne pot însănătoși creierul. Pentru că, dacă zi de zi repeți sunt un nimeni, asta vei atrage. Dar, dacă spui sunt bine cu mine, iată vorbim de o altă energie. Dacă oamenii ar înțelege că acest prefrontal este, de fapt, un cadou pe care l-au primit și chiar îl folosesc prin a-și crea viața pe care și-o doresc, multă lume ar fi mai fericită”, a spus terapeutul Oana Berdilă

„Dacă, de exemplu, îmi doresc ceva și nu mi-a ieșit, mă supăr pe mine și spun că nu sunt suficient de bun, emoția este una de dezamăgire, de rușine, de furie. Toate emoțiile acestea – rușine, vinovăție – sunt emoții care ne mănâncă, pur și simplu, energiile mitocondriale și automat va însemna boală sub orice formă. Iată de ce ideal este să vedem clar unde suntem, unde vrem să ajungem și ce ne dorim. Pentru că, dacă rămânem în supraviețuire, și nu ne folosim neo-contextul, nu putem fi creativi, nu mai putem învăța”, a spus specialistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel