miercuri, octombrie 20, 2021

Cum ne protejăm de coronavirus? Nu doar purtând mască, spune acad. prof. dr. Adrian Restian, un cercetător român renumit. Specialistul a dezvăluit, în cadrul emisiunii Telemdika, de pe Medika TV, că adevărata

barieră împotriva noului coronavirus este, de fapt, sistemul nostru imunitar. Așa că, ar trebui să avem grijă să îl consolidăm cât putem de bine. 

”Se insistă foarte mult pe purtarea măștii de protecție. E adevărat că e o măsură de protecție, însă ceea ce ne protejează cu adevărat este imunitatea noastră. e foarte important să ne concentrăm pe creșterea imunității.

Cum ne protejăm de coronavirus

Cum facem asta? Practicând activități fizice, consumând alimente precum peștele, legumele cu frunze verzi și cele de culoare galbenă-portocalie, citrice, nuci și alune, ulei de măsline,

usturoi, ceapă,” a explicat prof. Restian.

Despre ceapa roșie, chiar s-a descoperit recent că datorită quercitinei, un bioflavonoid natural, funcționează ca un inhibitor specific al coronavirusului Sars-CoV-2.

Cercetătorul a mai spus că privește cu optimism evoluția pandemiei și crede că, în curând, ne vom imuniza iar virusul nu va mai crea probleme atât de mari. Plus de asta, speră că cercetătorii vor reuși să creeze un vaccin eficient, în scurt timp.

Ultimele stiri