Sari la conținut

Cum o să fie vremea în weekend. Prognoza ANM s-a modificat

vremea din România
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
atenționare meteorilogică

Iunie a luat pe toată lumea pe nepregătite. A debutat cu temperaturi deosebit de mari, însă și cu vijelii și furtuni apărute de nicăieri.

Cum o să fie vremea în weekend. Prognoza ANM s-a modificat. În această săptămână, valul de căldură a cuprins întreaga țară, timp în care canicula a afectat jumătate din țară. Potrivit meteorologilor ANM, începând de sâmbătă, 15 iunie, temperaturile vor fi în creștere chiar și în zonele în care vremea a fost ceva mai suportabilă.

Potrivit prognozei ANM, media la nivelul întregii țări urmează să crească în acest weekend până în jurul valorii de 33 de grade Celsius. Meteoradar.ro, în schimb, precizează că vom avea zile și nopți mai răcoroase, ocazie ideală pentru a răcori locuințele ” înfierbântate” de acest val de caniculă.

Totodată, se așteaptă precipitații în anumite regiuni, așadar trebuie să fiți conștienți de prognoză inainte să lăsați ferestrele întredeschise o perioadă mai lungă de timp.

canicula
Sursă foto: DSP Alba

Prognoză transmisă de meteoradar.ro

De săptămâna viitoare, vremea se va încălzi și mai mult. Un nou val de aer cald se va întinde deasupra Europei centrale și de est. Valorile termice vor urca din nou, cu o maximă foarte posibil spre sfârșitul săptămânii viitoare.

Deși nu este încă limpede până unde va urca mercurul în termometre, nivelul umidității va fi mare, astfel încât se pare că disconfortul termic va fi ridicat. Se pare, de asemenea, că va crește din nou șansa de apariție a furtunilor pe durata săptămânii viitoare.

Deci, ne așteaptă cu certitudine un weekend canicular, fie că vor fi 33 de grade sau mai mult. Specialiștii nu se înțeleg în această privință, dar vor fi cu siguranță valori termice ridicate.

 Ploile torențiale, vijeliile și grindina au produs pagube importante

Ploile torențiale, vijeliile și grindina au produs pagube importante aseară, în mai multe județe din sudul și vestul țării, care au fost avertizate cu cod roșu și portocaliu de intemperii.

O alertă de vreme severă imediată a fost emisă și pentru București și Ilfov. În județul Dolj, mai multe drumuri naționale au fost blocate de copacii rupți de vânt.

La Craiova au fost evacuate parcurile, iar pasajele au fost închise. Furtuna a inundat mai multe străzi și a fost oprită circulația tramvaielor. Un cod roșu de vreme severă a fost și în județul Mehedinți, de unde transmite corespondentul RRA, Mihai Bădescu.

Furtuna de o violență extremă, cu rafale de vânt de 70-80 km/h și grindină de mărimea unui ou de porumbel, a spulberat acoperișuri și a rupt zeci de copaci care au căzut pe 13 autoturisme. Au fost smulse și acoperișurile a două școli, iar unul dintre acestea a avariat o locuință.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel