vineri, iulie 10, 2020

Nu ignora aceste aspecte! Așa îți poți menține sănătatea coloanei cervicale! Pentru menținerea unei coloane cervicale suple, fizioterapeutul dr. Lucian Galoși a împărtășit cititorilor Doctorul Zilei câteva mișcări bine-venite atât dimineața, cât și la birou

1.Stând în picioare, ne imaginăm un ceas cu axul în dreptul coloanei. Pentru început, înclinăm capul în direcția orei 12, către ora 3, către ora 6 și apoi înspre ora 9. După ce repetăm de opt ori până la 12 ori fiecare mișcare, în sensul acelor de ceasornic, reluăm exercițiul în sens invers. Mișcările se fac legat, trecând ușor de la o poziție în următoarea fără a face mișcarea sacadată.

Citește și:

2.Stăm în aceeași poziție, dar înclinăm capul către ora 10, urmată de înclinare către ora 5, după care înclinăm către ora 3, urmată de mișcare lentă către ora 7. Diferit față de exercițiul anterior, acesta trebuie făcut lent, iar pe finalul mișcării stăm 3 – 4 secunde.

3.În poziția stând în șezut punem palma dreaptă peste urechea stângă, trecând peste cap și tragem ușor către umărul drept capul, creând o ușoară tensiune pe musculatura cervicală stângă. Schimbăm direcția și repetăm în oglindă mișcarea pe partea stângă. Mișcarea se face în ritm lent, continuu, iar pe finalul mișcării încercăm să ținem urechea cât mai aproape de umăr câteva secunde.

Citește și:

4.Stând în picioare, ridicăm brațul drept și înclinăm capul în partea brațului ridicat. Mișcarea trebuie făcută sinergic, să pornească împreună și pe finalul mișcării, se atinge cu fruntea brațul ajuns în poziție orizontală. În sens invers, când brațul ajunge lângă corp, în poziție vertical, îndreptăm capul la maximum. Mișcarea poate crește în viteză o dată cu numărul repetărilor.

Citește și:

5.Stând în șezut, așezăm palma dreaptă pe tâmpla dreaptă, apoi împingem capul ușor în palmă și cu palma opunem rezistență încât capul să nu se încline într-o parte. Repetăm în oglindă.

Parteneri