Sari la conținut

Cum prepari creveți în cel mai delicios mod. Rețeta cu care nu poți da greș

Creveții sunt un fel de mâncare delicios și foarte rapid de preparat, potrivit persoanelor care adoră fructele de mare.

Sunt indicați în orice anotimp, iar rețeta clasică este, evident, la grătar. Dar noi vă propunem o rețetă fabuloasă și un mod de preparare mult mai sănătos și comod.

Ideal este să luați creveți decorticați și să îi așezați soldățește într-o tavă de cuptor tip ceramică. Desigur, spălați în prealabil.

250 g unt topit presărați peste creveții aflați în tavă. Apoi adăugați usturoi tocat (aproximativ 3 căței), zeama de la o lămâie mare, sare, piper, fulgi de chili, un pahar cu vin alb, după care amestecați totul în tavă, ca să se întrepătrundă condimentele.

Introduceți la cuptor la 200 grade, aproximativ 13-15 minute. Separat, fierbeți paste linguini, iar după ce creveții au fost scoși de la cuptor, strecurați pastele și amestecați-le în tavă, cu creveții și sosul de acolo. Presărați puțină verdeață și consumați mâncarea caldă și delicioasă, un festin pentru papilele gustative.

Creveții sunt foarte sănătoși, dar trebuie consumați cu moderație de persoanele care au colesterolul mărit.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel