luni, martie 27, 2023

Cum putem preveni HIPOTERMIA de apartament? Temperaturile în scădere şi asocierea precipitaţiilor creează mari probleme persoanelor vârstnici, agravând bolile cronice sau complicând evoluţia acestora, care pot deveni fatale. Doctorul Tudor Ciuhodaru a explicat cum putem preveni hipotermia de apartament. 

Hipotermia de apartament favorizata de reglarea deficitara a echilibrului termic datorita modificarilor metabolice specifice unor categorii de persoane. Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar de medicină de urgență, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care sunt persoanele cele mai expuse.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalo...

hipotermia

Cum putem preveni HIPOTERMIA de apartament? Dr. Tudor Ciuhodaru explică în detaliu

„Cineva să îi ajute pe cei vârstnici să nu se supună la riscuri inutile. Hipotermia de apartament apare atunci când persoanele sunt imobilizate, iau anumite medicamente, sedative. A sta la o temperatură nu foarte scăzută poate să ducă la hipotermia de apartament. Din punctul meu de vedere, temperatura trebuie să fie una de confort pentru fiecare dintre noi”, explică medicul.

Dr. Tudor Ciuhodaru  trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de sedative.

„Atenție și la consumul de sedative. Ne referim la toate tipurile de sedative. Dacă vă pasă, dați un telefon vârstnicilor să vedeți dacă totul este în regulă. Mulți au medicație de acest gen. Asigurați-vă că totul este în regulă, asigurați-vă că au o sursă de căldură eficientă.

Te-ar mai interesa: Tratament inovator pentru pacientele cu cancer de ...

Mulți au fost descoperiți în casă după zile întregi, căzuți, cu fracturi de șold, cu fracturi de bazin. Nu se puteau mobiliza. Din păcate, s-au înregistrat și cazuri letale”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, în exclusivitate pentru sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private