Sari la conținut

Cum poți să reduci glicemia în caz de urgență, cu aproximativ 50%? Sfatul specialiștilor

glicemie
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
valorile normale ale glicemiei

Cum reduci glicemia. Dacă există o urgență în care trebuie să reduceți nivelul zahărului din sânge cu viteza fulgerului, medicii sugerează să luați insulină cu acțiune rapidă. Dar ce se întâmplă dacă insulina nu este disponibilă în acel moment?

Cea mai rapidă și eficientă modalitate de a reduce glicemia este exercițiile fizice. Cum ajută exercițiile fizice la reglarea nivelului de zahăr din sânge? Medicii spun că exercițiile fizice ajută la scăderea zahărului din sânge timp de cel puțin 24 de ore sau chiar mai mult după ce termini.

Acest lucru se întâmplă pentru că vă face corpul mai sensibil la insulină. Este foarte recomandat ca exercițiul postprandial, care este exercițiul la 30 de minute după masă, să mute zahărul din sânge în țesutul muscular, unde este stocat sub formă de glicogen. Acest lucru scoate din sânge zaharurile din alimentele pe care le-ați consumat, unde vă poate dăuna celulelor și duce la diabet de tip 2 în timp.

Dar exercițiile fizice nu înseamnă că trebuie să vă agitați fără rost pentru a-ți stabili nivelul în situații de urgență. Medicii prescriu că activarea mușchiului soleus la gambe, folosind o anumită tehnică, are ca rezultat un metabolism muscular crescut pentru ore întregi.

Cum reduci glicemia în caz de urgență, cu aproximativ 50%? Sfatul specialiștilor

Potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea din Houston, care a fost publicată în jurnalul iScience, o împingere a muschiului soleus poate fi efectuată în timp ce stai în picioare. 

Ce este un mușchi soleus? Mușchiul soleus trece chiar de sub genunchi până în spatele tibiei și în jos în spatele gambei până la călcâi. Joacă un rol important în mers și alergare, dar cea mai mare sarcină este să ne împiedice să cădem înainte în timp ce stăm în picioare.

Muschii soleus nu se bazeaza pe glicogenul intramuscular, carbohidratul stocat pe care majoritatea muschilor il folosesc ca combustibil. Utilizează un amestec de glucoză și lipoproteine.

Cercetătorii au susținut că în situații de urgență, oamenii își pot scădea glicemia cu aproximativ 50% cu o singură sesiune de contracții ale mușchilor soleus.

Masa başından kalkmadan da kilo verebilirsiniz! Metabolizmayı hızlandırıyor, yağ yakımını kolaylaştırıyor!

Cum să faci flotări Soleus?

 • Stai drept pe scaun cu picioarele pe podea
 • Țineți piciorul din față pe podea și ridicați încet călcâiele
 • Țineți în aer timp de 2-3 secunde, apoi puneți-le încet înapoi pe podea
 • Repetați procesul cel puțin 5-6 minute, de două ori pe zi.

Când trebuie să vezi un medic

Experții în sănătate spun că nivelurile de zahăr din sânge de 300 mg/dL sau mai mult pot fi extrem de periculoase și chiar fatale dacă nu sunt abordate imediat. Cei care sunt diabetici trebuie să-și verifice în mod regulat nivelul zahărului din sânge.

Trebuie să consultați medicul dacă sunteți îngrijorat de orice simptome de creștere a zahărului din sânge. Consultați-vă medicul dacă aveți un nivel ridicat constant de zahăr din sânge.

Simptomele includ:

 • Citiri constant ridicate
 • Urinare frecventa
 • Sete crescută
 • Niveluri ridicate de zahăr în urină
 • Cefalee constantă și cronică

Complicațiile crescute ale zahărului din sânge pe termen lung includ:

Exemple de complicații includ:

 • Leziunile nervoase cunoscute sub numele de neuropatie diabetică afectează senzațiile la nivelul picioarelor și mâinilor
 • Retinopatia diabetică, care lezează nervii din ochi afectează vederea
 • Probleme cu rinichii
 • Probleme cu inima

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel