duminică, octombrie 17, 2021

În cadrul documentarului Super Size Me realizat în 2004, un bărbat a mâncat doar alimente procesate timp de o lună. În urma experimentului, starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat drastic.

Recent,

un profesor de biologie din Iowa a încercat ceva similar, însă rezultatele au fost diferite. După ce a mâncat doar de la McDonald’s timp de trei luni, John Cisna susţine că a slăbit 16 kilograme, iar nivelul colesterolului său a scăzut de la 250 la 170.

Bărbatul a vrut să demonstreze că, atât timp cât nu depășim cele 2.000 de calorii recomandate zilnic, putem mânca aproape orice, fără să ne îngrăşăm.

Astfel, timp de 90 de zile, Cisna a mâncat ouă, cereale şi salată la micul dejun, salată la prânz şi Big Mac plus îngheţată la cină, toate mesele fiind furnizate gratuit de managerul unui

restaurant McDonald’s.

În plus, Cisna, care înainte era sedentar, a început să meargă 45 de minute pe jos în fiecare zi, fapt care a contribuit la îmbunătăţirea stării sale de sănătate.

La finalul experimentului, profesorul de biologie a conchis: “Am vrut să demonstrez că alegerile noastre contează. Alegerile noastre ne îngraşă, nu McDonald’s”.

Ultimele stiri