sâmbătă, iulie 2, 2022

Bolile cardiovasculare se alfă pe lista celor mai letale afecțiuni din lume. Acestea fac mii de victime anual, la nivel mondial. Deși există și factori genetici, majoritatea factorilor responsabili pentru dezvoltarea acestor afecțiuni sunt de ordin extern.

Având în vedere faptul că sunt factori externi, aceștia pot fi controlați și eliminați pentru a reduce riscul dezvoltării afecțiunilor cardiovasculare. Stilul de viață este factorul care influențează cel mai mult sănătatea inimii noastre.

Te-ar mai interesa: Cum știi că nu mănânci destule proteine. Cinci sem...

Cei mai importanți factori de risc în dezvoltarea bolilor cardiovasculare:

  • fumatul
  • alimentația deficitară
  • tensiune arterială ridicată
  • diabet
  • inactivitate fizică
  • antecedente familiale
  • sex
  • vârsta

Cum să menții sănătatea inimii?

Activitatea fizică regulată

Un tip de sport poate face minuni pentru corpul tău, cu siguranță. Cu toate acestea, dacă nu ai ales un sport de performanță nu înseamnă că nu poți face mișcare sau că beneficiile nu vor fi la fel. Mersul alert, plimbarea, alergatul, dansul, grădinăritul sunt toate activități simple, dar care vor face diferența pentru inima ta, potrivit sfatulmedicului.ro.

Menținerea greutății normale

Obezitatea este un factor important de risc în dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Astfel, este indicat să menții o greutate corporală normală, pentru a reduce riscurile. Aceasta poate fi menținută cu ajutorul mișcării regulate și alimentației sănătoase.

Te-ar mai interesa: Gestul care îți poate salva viața, în caz de infar...

Reducerea stresului

Stresul pune foarte multă presiune pe inima ta. De aceea, este recomandat să apelezi la anumite obiceiuri pentru relaxare precum meditația sau orice hobby care îți oferă liniște și calm.

Analize de sânge periodice

Analizele de sânge sunt esențiale pentru depistarea multor afecțiuni. Acestea relevă diferite valori și ajută la depistarea timpurie a unor factori care ar putea ajuta la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

Consum ridicat de antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși valoroși pentru sănătatea inimii și, de fapt, a întregului organism. Aceștia luptă împotriva radicalilor liberi care rezultă în urma arderilor celulare. Când se acumulează în exces, aceștia afectează diferite organe.

Antioxidanții se găsesc în legume și fructe proaspete, ciocolată neagră și vin roșu. Licopenul este unul dintre cei mai importanți antioxidanți pentru inimă, iar acesta se găsește în roșii.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private