Sari la conținut

Cum să decongelezi carnea în doar 5 minute? Trucul genial pe care marii bucătari l-au ținut ascuns atâta timp

Sursă foto: Getty Images

Internetul este plin de surprize pentru cei care sunt suficient de pasionați sau curioși să caute răspunsuri la subiecte pe care nu le cunosc bine. Alții pur și simplu dau peste informații despre care până atunci nu credeau că sunt importante până în acel moment în care apare ceva uluitor.

De ani de zile, și cred că acest lucru este valabil pentru majoritatea oamenilor, decongelarea cărnii a fost o sarcină dificilă, cel puțin în ceea ce privește consumul de timp.

Cum sa dezgheti carnea fara sa te folosesti de caldura?

Prima metoda pe care ti-o vom arata este sa dezgheti carnea fara sa te folosesti de caldura, asa ca nu vei avea nevoie deloc de aragaz. Metoda este destul de simpla, iar experimentul a fost efectuat de noi si merge la sigur.

Pentru a dezgheta carnea repede si fara niciun fel de problema, o sa ai nevoie de doua oale din bucatarie. Una dintre ele o sa o pui cu gura in jos, iar pe fundul ei o sa asezi bucata de carne pe care tocmai ai scos-o din congelator. Bineinteles, o vei pune intr-o punga.

Cealalta oala se umple cu apa, rece sau calaie, si se aseaza peste bucata de carne. In maximum 10 minute, bucata de carne se va dezgheta. Desigur, atunci cand vei folosi bucati de carne care nu sunt foarte groase. Cu cat bucata de carne este mai groasa, cu atat va dura mai mult dezghetarea acesteia.

Explicatia pentru acest experiment este destul de simpla, pentru ca metalul are proprietatea de a conduce caldura, asa ca in carne va trece caldura prin aer. Mai mult, greutatea oalei umpluta cu apa va ajuta si ea la grabirea procesului de dezghetare.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

În cât timp se dezgheață carnea de pui, porc sau vită

Carnea de pui se dezgheață în apă rece, care trebuie schimbată o dată la 30 de minute. În general, aceasta poate fi gătită în aproximativ o oră, dar dacă ținem cont de trucul de mai sus o putem folosi în mai puțin de 10 minute.

Cu toate astea, carnea de vită se dezgheață mai greu decât celelalte. Aceasta poate fi gătită în cel puțin două ore, dar dacă ne folosim de trucul pe care vi l-am prezentat mai sus te poți apuca de pregătit mâncarea în doar câteva minute.

În general, carnea de porc de dezgheață în cel mult o oră și jumătate, în apă rece, dar te poți apuca de gătit în doar câteva minute datorită trucului.

Cum se decongelează carnea tocată

Dacă vrei să decongelezi carnea tocată, pune-o într-o pungă etanșă, după care las-o în apă caldă. Apa trebuie schimbată pe măsură ce se răcește cu una fierbinte. Se lasă până se dezgheață, iar apoi o poți găti.

Carnea se dezgheață mai rapid în apă rece?

Toate gospodinele știu că dacă se lasă carnea înghețată în apă rece se va dezgheța mai repede. În cazul în care o lăsăm la temperatura camerei sau în apă fierbinte, mijlocul acesteia va rămâne înghețat.

Apa rece este una dintre cele mai rapide metode prin care se poate dezgheța mai repede carnea. Cu atât mai mult, trebuie să știi că apa trebuie schimbată des.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel