Sari la conținut

Cum să opriți umflarea picioarelor și gleznelor pe vreme caldă

Picioarele și gleznele UMFLATE pot afecta pe oricine atunci când vremea este caldă, dar cum poți împiedica acest lucru să se întâmple în primul rând? Iată câteva dintre cele mai bune modalități de a combate această problemă comună.

Vremea caldă de vară poate provoca umflarea neobișnuită a picioarelor și gleznelor atunci când lichidul se acumulează în jurul țesutului. În timp ce problema va dispărea de obicei odată ce corpul se răcorește, aspectul umflat și senzația de umflare pot fi incomode și jenante.

Din fericire, există câteva modalități simple de a reduce șansele de a experimenta picioarele umflate în această vară – dar care sunt acestea? Nutriționistul principal al Lifesum, Signe Svanfeldt, ne dezvălui tot ce trebuie să știm.

Ce face ca picioarele și gleznele să se umfle pe vreme caldă?

Picioarele și gleznele umflate au mai multe cauze, inclusiv a fi însărcinată, supraponderală, a lua anumite medicamente sau a suferi o rănire – dar se poate întâmpla oricui pe vremea caldă.

Citeste si:
Picioarele și gleznele umflate

Într-u interviu pentru Express.co.uk, Signe Svanfeldt, nutriționist principal la Lifesum, a spus:

„Picioarele și gleznele umflate din cauza vremii calde se numesc de obicei edem termic, care este lichid „prins” în țesuturi care provoacă umflarea.

A fi umflat pentru o perioadă scurtă de timp este probabil să nu provoace implicații majore asupra sănătății, dar dacă vă confruntați cu umflare pentru o perioadă lungă de timp, aceasta se poate datora altor motive, cum ar fi o boală de bază. În acest caz, ar fi indicat să vă contactați medicul de familie.”

Cum să oprești umflarea picioarelor și gleznelor pe timpul căldurii

Există o mulțime de remedii naturale care pot preveni umflarea membrelor pe vreme caldă și este la fel de simplu ca să schimbi felul în care mănânci și bei.

Stai hidratat

Domnișoara Svanfeldt a spus: „Chiar dacă picioarele umflate se datorează lichidelor care se acumulează, consumul unei cantități suficiente de apă poate ajuta la prevenirea umflăturilor.”

Nu numai că hidratarea este crucială pentru a reface lichidele pierdute prin transpirație, dar este și important să controlezi nivelul de sare din sânge.

Specialiști în picioare și glezne au explicat  faptul că dacă bei suficientă apă poate crește concentrația de sare din sânge, ceea ce face ca organismul să rețină orice apă pe care o bei, contribuind la umflare.

Încercați să beți cel puțin opt până la 10 pahare de apă plată pe zi și luați în considerare utilizarea unui instrument de urmărire a apei pentru a vă asigura că obțineți suficientă apă în dieta dvs. zilnică.

Limitați-vă consumul de alcool

În timp ce mulți  caută o băutură alcoolică răcoritoare într-o zi fierbinte, aceasta ar putea contribui la umflarea picioarelor și a gleznelor.

Potrivit domnișoarei Svandfeldt, consumul unei cantități excesive de alcool poate crește probabilitatea de umflare și în alte părți ale corpului, inclusiv  față, mâini și degete.

Stai departe de soare

Menținerea corpului rece este cel mai simplu mod de a preveni și reduce umflarea.

Rămâneți în zonele umbrite în aer liber și încercați să rămâneți în spații bine ventilate în timp ce sunteți acasă sau la serviciu.

Răsfățați-vă picioarele cu un duș rece.

Stați cu picioarele în sus

Ridicarea picioarelor este una dintre cele mai bune modalități de a „scurge” excesul de lichid prins în țesuturile din jurul picioarelor și gleznei.

Mâncați o dietă sănătoasă

Excesul de greutate crește riscul de umflare a picioarelor sau gleznelor și a unei lungi liste de multe alte probleme de sănătate.

O dietă sănătoasă cu o mulțime de alimente bogate în nutrienți, inclusiv legume, fructe, cereale integrale și leguminoase, în conformitate cu necesarul de energie, poate ajuta la menținerea sau atingerea unei greutăți sănătoase.

Reduceți consumul de sare

Excesul de sare trebuie evitat pe vremea caldă pentru a vă menține hidratat, dar și pentru a reduce umflarea mâinilor, picioarelor și gleznelor.

Deoarece sarea leagă apa, reducerea aportului de sare și alimente sărate în dieta dumneavoastră este crucială pentru a evita această condiție neplăcută de vreme caldă.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.