vineri, aprilie 16, 2021

Masca de protecție este un lucru extrem de căutat zilele acestea. Și pentru că fie cele medicinale nu se mai găsesc, fie că decidem să le lăsăm cadrelor medicale, fiindcă au mult mai multă nevoie din cauza

expunerii lor, venim cu o soluție la domiciliu, ieftină, care îți dă de lucru acasă și pentru care vei avea o satisfacție că e făcut de mâna ta.

O astfel de mască, chiar dacă nu are filtrele prezente la cele medicale, ne ajută enorm, mai ales pe cei ale căror deplasări sunt casă-magazin-plimbări în zona domiciliului.

Centrul de Control al Bolilor recomandă ca toată lumea să poarte mască atunci când iese din casă. OMS ne reamintește că măștile sunt eficiente doar dacă ne spălăm mâinile des și folosim masca așa cum sunt recomandările experților: masca se pune doar cu mâinile curate și dezinfectate, trebuie să acopere nasul

și gura, evită să atingi masca în timpul folosirii, schimbă masca de îndată ce s-a umezit, altfel devine ea însăși un pericol pentru sănătatea ta. Ea se scoate doar eliberându-i elasticele de pe urechi și se aruncă de îndată într-un coș de gunoi cu capac. Apoi mâinile se spală imediat și se dezinfectează.

Un studiu efectuat de SmartAirFilters.com a concluzionat că pentru o mască eficientă făcută acasă cel mai bine se folosește bumbacul de tricou sau de la o față de pernă, deoarece captează particulele, dar poți respira prin ele, ajungând la o capacitate de protecție bună.

Iată câteva

dintre cele mai bune tutoriale despre cum să-ți confecționezi singur masca.

View this post on Instagram

I know many people are busy mask making right now. In case you are stuck at home and wanted to make one, here’s an easy one I found online. These step by step photos should make it self explanatory to make, but let me know if you have questions. I left the side slot open because I was going to use it to slide in a filter to add extra protection to this two-ply, 100% cotton mask. I’ve read online that hepa vacuums bags can be cut up and used as mask filter. It’s hardcore DIY time folks! I used the small size to make this one and it fit my son, who is 5’9”, comfortably. It fit me too and I’m 5’3”. Link to the Fu Face Mask pdf pattern is in my bio. Note: These cloth masks are not intended to replace surgical masks or N95 masks. Any hospital that has requested homemade masks has no intention of using them to fight covid 19. They are put to use in other parts of the hospital. Since so many of us could be infected, asymptotic spreaders or carriers it’s so important that we all wear a mask when we go outside. . . . . . #masks #fufacemask #quarantine #covid-19 #coronavirus #makemasks #millionmaskmarch #facemask #masks4all

A post shared by Juliana Sohn (@juliana_sohn) on

https://www.instagram.com/p/B-AmM4rDt3N/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B99q4tzl0OY/?utm_source=ig_embed

 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, le transmite celor care îşi confecţionează acasă măşti de protecţie că trebuie să le spele şi să le calce zilnic, pentru a le dezinfecta.

„Este cunoscut faptul că nu prea găsim măşti simple în piaţă şi faptul că în cazul

în care găsim preţurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă. (…) Aduceţi-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejaţi şi să protejaţi pe alţii… puteţi improviza! Totodată, dacă faceţi acest lucru şi vă confecţionaţi o mască acasă, nu uitaţi să o spălaţi zilnic când vă întoarceţi acasă şi să o călcaţi”, a scris Arafat duminică, pe Facebook.

El a reamintit că, iniţial, „ideea generală pe plan mondial” a fost că masca nu este necesară decât în cazul persoanelor cu simptome, asta

şi din cauza penuriei de măşti, prioritară fiind aprovizionarea personalului medical.

„Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorităţi pe plan internaţional au început să recomande purtatul măştii (…) oriunde mergem în spaţiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alţii. (…) Va dura până ne vom obişnui cu această practică, dar din ce văd şi din informaţiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi şi cât de haios sau ciudat am arăta”, se mai menţionează în postare.

Ultimele stiri

Parteneri