duminică, august 14, 2022

Glanda tiroidă, tratament naturist. Ceaiurile, remediile din plante și anumite alimente pot fi de un real ajutor în cazul bolilor de tiroidă. Evident, acestea se administrează doar la indicația medicului. 

Plante pentru tratarea hipertiroidiei

Atunci când activitatea glandei tiroide este exagerată, înseamnă că suferi de hipertiroidie. Hipotiroidia este caracterizată prin:

creștere în greutate,

apariţia guşei,

tulburări de memorie şi de concentrare.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Talpa gâștei reglează ritmul cardiac

În acest caz, talpa-gâştei este o plantă a cărei folosire a fost recunoscută de specialiştii Comisiei Europene ca tratament adjuvant. Proprietăţile pentru care este folosită sunt cele de calmare a ritmului cardiac, care devine alert în hipertiroidie.

Talpa-gâştei se întrebuinţează sub formă de infuzie, care se prepară din 1,5 grame de plantă uscată la o cană cu apă. Zilnic se beau câte trei căni din acest ceai. Atenţie, însă! Folosirea acestei plante este contraindicată femeilor însărcinate.

Iarba de ghimpe

Bun reglator tiroidian este şi iarba de ghimpe. Aceasta se administrează sub formă de pulbere, din care se iau câte trei linguriţe pe zi. Cura durează trei săptămâni, cu pauză de zece zile.

Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...

Meiul şi melisa inhibă hormonii

Cercetări clinice recente arată că meiul, cervana şi melisa inhibă efectele stimulante ale unui hormon (TSH) asupra tiroidei, fiind benefice în tratamentul hipertiroidiei. Specialiştii recomandă infuzii din 1-3 g de plantă uscată la 150 ml de apă fierbinte. Se beau trei căni zilnic.

Plante utile în tratamentul hipotiroidiei

Hiipotiroidia înseamnă un deficit de hormoni tiroidieni. Printre semnele hipertiroidiei se numără:

palpitaţiile cardiace,

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

scăderea în greutate, deşi există un apetit crescut,

oboseală,

anxietate,

iritabilitate,

insomnii,

transpiraţie abundentă.

În caz de hipotiroidie se recomandă infuziile din coada-şoricelului şi creţişoară. Acestea sunt recunoscute că reglează funcţiile tiroidei.

Cele două plante se combină şi din acest amestec se adaugă o linguriţă în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, una dimineaţa şi una seara, cu jumătate de oră înainte de masă.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre relația dintre Alain Delon și Ramo...

Ceapa, bună, dar cu măsură!

Tot în tratamentul naturist al hipotiroidiei intră şi ceapa şi usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de ştiut că cele două legume prezintă contraindicaţii importante.

Astfel, ceapa şi usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrită hiperacidă, dar şi mamelor care alăptează.

Algele cresc secreţia de hormoni

Dintre toate algele marine, cea brună este cea mai indicată pentru stimularea secreţiei de hormoni tiroidieni. Ea se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două-trei linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Din acest amestec se bea de trei ori pe zi.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

Atenţie!

Alimente interzise în hipertiroidie: fructele de mare, nucile (bogate în iod).

Alimente interzise în hipotiroidie: ridichea neagră, varza şi piersicile (influenţează sinteza hormonilor tiroidieni).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private