joi, ianuarie 27, 2022

Arsurile la stomac pot fi foarte neplăcute, însă le poți contracara nu doar cu pastile cumpărate de la farmacie, ci și cu câteva remedii naturale, pe care ți le poți prepara singur, acasă.

Primul menționat este oțetul de mere. El practic anihilează acidul extra produs de stomac și resetează pH-ul normal al stomacului. Se administrează o linguriță de oțet de mere într-un pahar mediu, cu apă călduță. Puteți adăuga și o linguriță de miere. Beți tot conținutul paharului și repetați operațiunea după câteva ore, dacă mai este necesar.

Te-ar mai interesa: Detaliul jenant care a determinat-o pe Kim Kardash...

Folosiți scorțișoara. Este un condiment aromat și foarte plăcut, care vă poate scăpa de arsurile gastrice. Experții sunt de părere că scorțișoara are efecte gastroprotectoare.

Scorțișoara este folosită de sute de ani pentru a trata indigestia, crampele abdominale, greața, flatulența.

Cum se prepară remediul? Simplu: adaugi o linguriță de scorțișoară pudră într-un pahar cu apă călduță, amesteci și bei conținutul. Repetă după câteva ore, dacă mai e cazul.

Zeama de lămâie. Lămâia stoarsă este uimitoare pentru o mulțime de beneficii pe care le aduce în organism. Dar are și efecte antiacide. Te scapă de balonare, de gaze, de arsuri. Îmbunătățește digestia și fortifică bila și funcțiile ei.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov, despre vaccinarea copiilor: „Su...

Se stoarce o jumătate de lămâie și se adaugă într-un pahar cu apă călduță. Repetă după câteva ore, dacă mai e cazul.

Ovăzul. Este uimitor pentru stomac, poate ameliora tulburările digestive și are un conținut ridicat de fibre.

Datorită proprietăților prebiotice ale ovăzului, putem spune că acesta contribuie la menținerea sănătății digestive.

Se prepară un terci de ovăz, o căniță de ovăz, o căniță apă caldă, două lingurițe de miere sau fructe de pădure ori o banană, dar se poate consuma și strict ovăzul cu apa.

Te-ar mai interesa: De cât iod avem nevoie ca să nu facem boli de tiro...

Consumați zilnic un bol de terci de ovăz, face minuni atât pentru stomac, cât și pentru întregul organism. Absoarbe grăsimile din sânge, este sățios și o alternativă ideală gustărilor ambalate, adeseori hipercalorice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private