Sari la conținut

Cum se fierb corect ouăle de Paște pentru a nu le sparge? Greșeala pe care o fac toate gospodinele!

Cum se fierb corect ouăle

Vopsitul ouălelor de Paște implică un adevărat proces, iar cea mai dificilă parte este fierberea lor fără a le sparge.

Ce trebuie să facem pentru a obține ouăle perfecte de Paște?

Chef-ul Julia Child a dezvăluit în cartea „The Way to Cook“ metoda în şapte paşi pentru a fierbe perfect ouăle de Paşte şi nu numai, scrie indystar.com.

Julia Child, una dintre cele mai reputate figuri din gastonomie și femeia care a împrietenit publicul american cu bucătăria franțuzească, a lăsat în una din cărțile sale și metoda perfectă pentru a fierbe ouăle.

Nu aveţi nevoie de echipamente speciale, ci doar de un vas cu capac, apă, ouă, un aragaz şi, cel mai important, trebuie să respectaţi cu stricteţe următoarele etape.

  • Puneţi ouăle mari într-o oală suficient de largă astfel încât să stea unul lângă celălalt şi nu unul peste altul.
  • Adăugaţi apă rece astfel încât să depăşească ouăle cu 2,5 centimetri.
  • Puneţi oala pe foc mare şi aşteptaţi ca apa să dea în clocot, de îndată ce se întâmplă acest lucru, aşezaţi capacul pe oală şi luaţi oala de pe foc.
  • Lăsaţi ouăle în oală timp de 17 minute, potrivit Juliei Child. Există însă şi alte variante: pentru ouăle de dimensiuni medii se recomandă 12 minute, pentru ouăle mari – 15 minute, iar pentru cele foarte mari – 18 minute. Inelul verde din jurul gălbenuşului apare în momentul în care le lăsaţi în apa fiartă prea mult timp, aşa că setaţi un cronometru.
  • Înainte cu doar câteva minute ca timpul să fi expirat, umpleţi un bol mare cu apă cu gheaţă.
  • Imediat ce timpul a trecut, scoateţi ouăle şi transferaţi-le în vasul cu apă cu gheaţă.
  • Lăsaţi-le să se răcească complet în apa cu gheaţă şi apoi băgaţi-le în frigider. Ouăle ţinute în frigider sunt mult mai uşor de decojit.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel