duminică, iunie 13, 2021

Cum se va face accesul în baruri și cluburi, cu dovada vaccinării. Prefectul Capitalei, despre vizualizarea datelor legale.

Cine și ce document va verifica în cazul persoanelor care vor să intre în cluburi,

restaurante sau discoteci, începând cu 1 iunie. Reamintim că, începând cu această zi, românii au parte de mai multe relaxări, care sunt adresate, însă, în special persoanelor vaccinate anti-covid.

Măsurile de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie:
  • Nunțile, botezurile, mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți.
  • Similar, la sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează

    că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

Cum se va face accesul în baruri și cluburi, cu dovada vaccinării

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat cum se vor aplica noile măsuri, în vigoare de astăzi. Prefectul Capitalei a explicat cum se va face accesul în baruri și cluburi, odată cu relaxarea măsurilor din 1 iunie și aprobarea schimbărilor în Comitetul Municipal.

„Cei care vor să participe la evenimente trebuie să aibă dovadă vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic. Simpla verificare a existenței acestui document

o face persoana care asigura accesul în incintă. Organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toți cei care intră posedă un astfel de document.

Veridicitatea acetuia va putea fi verificată de organele de control. Poliția poate veni într-un club, și să verifice aleator participanții și să verifice dacă documentele pe care aceștia le au sunt valabile. Există o baza de date cu vaccinarea și pot fi verificați oricând.

Vizualizarea acestor date este obligație legală. Deci cei care permit accesul au dreptul și obligația de a vizualiza aceste date. Nu le pot capta. Este

obligația operatorului economic să verifice că, dacă doresc să intru într-un club, am acest document. Simpla vizualizare a informației. Nu poate să stocheze. Restul de prelucrare, verificarea veridicității, stocarea, o pot face numai autoritățile”, a declarat Alin Stoica, potrivit Antena 3.

Ultimele stiri

Parteneri